Wie zijn we

Vooreerst stel ik u hierbij de initiatiefnemer en grote bezieler van "onze" kwis voor, Marnic Van Synghel. Hij is echter beter bekend in het Oudenaardse als Oscar of Carrie.

wp09d6735b.jpgDeze ambtenaar op het Ministerie van Financiën heeft 2 grote hobby's : den voetbal en kwissen. Na jàààrenlang de kleuren van het huidige KWIK EINE te hebben verdedigd en na omzwervingen via Sparta Bevere en enkele seizoenen bij SK Zingem, speelt hij nu nog steeds de pannen van het dak bij topclub Boekel.
Ondertussen is deze veteraan al aan zijn toekomst aan het denken en is hij aan een trainerscarrière begonnen. Bij de club van zijn hart natuurlijk : KWIK EINE ! Nu nog bij de jeugd, maar wacht nog maar een paar jaartjes : met zijn inzet en karakter en talent moet hij onvermijdelijk doorstoten naar de top. Naast het voetbal gaat zijn overige vrije tijd naar kwissen. Niet enkel stelt hij onze kwis samen en zorgt hij voor de organisatie ervan, ook neemt hij deel aan andere kwissen.
U ziet het, deze gozer is weldegelijk een bijzonder man.

En dan nu wat lof aan het adres van Piet Cnudde, zeg maar Pietse.wp7306ca52.gif
Vanaf de eerste kwis is deze brouwerszoon er al bij als vast, streng maar rechtvaardig jurylid. Deze licenciaat in de rechten weet alles over alles en met zijn jarenlang labeur op wetteksten, komma's en krullewietjes haalt hij vele fouten, tekortkomingen, rariteiten, absurditeiten en andere flaters uit onze vragen.
Hij is zo betrouwbaar dat we het hem zelfs niet meer hoeven te vragen, hij komt sowieso ! Kortom, een kerel uit één stuk.
Deze lady is Rosita, de vrouw van Carrie.

wp843bf30d.jpgZij is nu ook al een aantal jaren vast jurylid. Hiernaast brengt ze ook een aantal vragen aan opdat ook de vrouwen bij ons aan bod komen.
Ook is zij een goede barometer om bepaalde vragen al-dan-niet op te nemen in de kwis. Het is ook dankzij haar dat Carrie nu nen plastron draagt.
Deze gast is Christof Tijdgat, onzen Titi.

wpd9404a88.jpgDeze toffe kerel is er ook al van in de beginjaren bij.
Hij is de leverancier van de muziek en houdt zich ook ieder jaar vrij om de jury te versterken. Hij begint zelf al een uur te vroeg te komen, maar is dat soms omdat hij zijn horloge wel eens durft kwijt te geraken ?

Ook te vermelden : Patricia, gastjurylid en ervaren vragenophaalster !
wp2a2ddf56.gif
En omdat het echt niet anders kan, dit ben ik, Dirk De Bock, zeg maar bokske. wp1998ca98.jpg
Vanaf de tweede kwis ben ik er mogen bijkomen. Ik breng ook wat vragen aan en mag ook zetelen in de jury. Naar het schijnt ben ik de ideale barometer om te weten of de vragen niet te moeilijk, danwel te gemakkelijk zijn. Maar daar geloof ikzelf niet veel van.