Kwis2009

Schiftingsvraag : we vragen de som van 3 getallen, nl
" geboortejaar filmregisseur Eric Van Looy +
" hoeveel renners reden de Tour 2008 uit +
" wanneer werd de eerste president van Amerika verkozen

Antwoord:

 

Ronde 1

1.

Antwoord:

2. Australië wordt gezien als een continent, waardoor Groenland het grootste eiland ter wereld is. Noem één van de drie grootste eilanden ter wereld na Groenland. Dus geef ons het tweede, derde of vierde grootste.

Antwoord:

3. Viki Geunes, de kok van het tweesterrenrestaurant 't Zilte in Mol, coachte 10 jongeren in tien weken tijd om een eigen restaurant uit te kunnen baten nl. in het programma "Keukenrebellen". Wie presenteerde deze serie op VT4 ?

Antwoord:

4. Op welke vlieghaven land je in Parijs wanneer je toestel niet arriveert op Bourget of Charles de Gaulle ?

Antwoord:

5. Bij welk team behaalde Eric Gerets zijn eerste landstitel als trainer ?

Antwoord:

6. Kim De Gelder richtte een echte ramp aan in een kindercrèche te Dendermonde. Wij vragen de naam het kinderopvangverblijf dat voor altijd een slechte herinnering zal blijven en voorgoed wordt gesloten.

Antwoord:

 

7. Geef de nieuwe benaming van Calgonit.

Antwoord:

8. Geef de naam van een fabeldier uit de Griekse en de Chinese mythologie. Dit dier bleek in staat te zijn steeds weer opnieuw uit zijn eigen as herboren te worden. Hij zal dan bovenin een boom een nest maken van kruiden en daarin verbranden en door de geur van de kruiden zal hij opnieuw geboren worden.

Antwoord:

9. Hij is een fictief karakter uit de Donald Duck strips. Hij wordt aanschouwd als een gekke uitvinder en is zoals alle uitvinders meestal verstrooid. Zijn beste uitvinding is een lampje met armen en beentjes dat een eigen wil heeft en zijn grootste hulp is. Geef de volledige naam van deze kraanvogel.

Antwoord:

10. Hoe noemde de Belgische fascistische politieke beweging die na de bevrijding van ons land in 1945 verboden en officieel ontbonden werd ? Leon Degrelle was de leider van deze beweging.

Antwoord:

11. Met welk liedje van Milk Inc. ging MNM in de ether ?

Antwoord:

12. Samuel J. Wurzelbacher werd wereldberoemd nadat hij Barak Obama aansprak over diens belastingsplannen. In de debatten erna werd hij door Obama's tegenstander John Mc Cain veelvuldig aangehaald als voorbeeld van de kleine zelfstandige die de dupe zou worden van Obama's plannen. Welk zelfstandig beroep bleek Samuel uit te voeren ?

Antwoord:

 


Ronde 2

Foto ronde, de familienaam volstaat.
Download hier de fotoronde.

Antwoord:


Ronde 3

1. 

Antwoord:

2. Geef de hoofdstad van Letland.

Antwoord:

3. Geef de naam van de huishoudster van dokter Lydie Vanderploeg. Ze is getooid met een grote bos rood krulhaar en meestal gekleed in een bloementjesjurk en ze wordt gespeeld door Carry Tefsen in "Zeg'ns AAA", een Nederlandse tv-serie.

Antwoord:

4. Hoe noemt men een ademstilstand tijdens de slaap gedurende tenminste 10 seconden ?

Antwoord:

5. Hoe noemt de proef in de paardensport die een combinatie omvat van een vrije en een zelfgeregistreerde proef, gebruikmakend van muziek ? Deze proef bestaat ook in het kunstrijden op de schaats.

Antwoord:

6. Een vliegtuig met 146 passagiers aan boord moest een noodlanding maken. Dit gebeurde te New York in het ijskoude water van een rivier op 15 januari 2009. Alle inzittenden zouden het hebben overleefd dankzij de alertheid van de piloot. Hoe noemt de stroom waarin ze terecht kwamen, die loopt langs de wijken van Manhattan en Brooklyn, dus dwars door de stad ?

Antwoord:

7. Hoe noemt de in 1965 geboren Nederlandse modeontwerpster die internationaal doorbrak met haar lingerielijn "Undressed" ? Kenmerken zijn vooral : een krachtig samenspel van lijnen, lagen en subtiele uitsnijdingen op onverwachte plaatsen. Volledige naam

Antwoord:

8. We zoeken de naam van een hoofddeksel, dat vaak deel uitmaakte van het militaire uniform. Eén of meer randen zijn naar boven omgeslagen, en dit op verschillende manieren : voor- en achterzijde, of linker- en rechterzijde, of zelfs 3 zijden omgeslagen. Vroeger vooral gedragen door Napoleon, nu nog op ceremoniële aangelegendheden en ook zelfs op carnaval.

Antwoord:

9. Hij wist als geen ander dat het bankleven in België in het slop zou geraken want hij schreef boeken met volgende titels : "13" - "Bankroet" - "Ontmaskerd" - geef zijn naam.

Antwoord:

10. Jeanne Antoinette Poisson was de naam van één van de beroemdste maitresses van koning Lodewijk XV. Onder welke titel werd ze bekend en ook genoemd ?

Antwoord:

11. We zoeken een Amerikaanse komedie uit 1994 die de doorbraak betekende voor Jim Carrey als komiek en filmacteur. Hij speelde er een privédetective die gespecialiseerd is in het opsporen van vermiste dieren. Zo redt hij de mascotte van een Amerikaans Football team.

Antwoord:

12. Hoe luidt de nieuwe naam van het uitzendbedrijf Vedior sinds september 2008 dat een gevolg was van een eerdere overname door Randstad Holding ?

Antwoord:

Ronde 4

1. Cryptische omschrijving : "op dit voertuig kan je fuiven".

Antwoord:

2. De Oostkantons of Oost-België is de aanduiding voor drie kantons gelegen is het oosten van de provincie Luik, grenzend aan Duitsland. Zij vormen taalkundig en cultureel een overgangszone tussen België en Duitsland. Eupen en Malmedy zijn er 2, geef ons de derde.

Antwoord:

3. André Vangenechten is een slager die leeft voor zijn beenhouwerij. Na een jarenlange afwezigheid keert zijn zoon Rudy terug. Dit zorgt voor een kettingreactie, die geheimen blootlegt. "Van vlees en bloed" is een tragikomisch familieverhaal van Woestijnwis op Eén. Wie speelt de rol van André alias den bospoeper ?

Antwoord:

4. Hoe noemt de grote ontmoeting van de Europese jongeren (40.000) die in Brussel plaatshad van 29/11/2008 tot 02/01/2009 en dat draait om het gemeenschapsgevoel ? Het is een kloostergemeenschap waarvan hun leider broeder Roger in 2005 werd doodgestoken met een mes door een Roemeense vrouw tijdens een avondgebed.

Antwoord:

5. Na het afscheid van Clijsters en Henin is zij misschien wel de nieuwe Belgische hoop in het tennis. De Nederlandse coach Schaap moest wijken voor haar nieuwe coach nl. Carlos Rodriguez, de man die Henin naar de wereldtop bracht. Kan hij van diegene die we zoeken een nieuwe nummer één maken ?

Antwoord:

6. Hoe noemt het steekschuim genoemd dat oa gebruikt wordt bij het bloemschikken ? Het opensnijden ervan was onlangs nog het Q-Music geluid.

Antwoord:

7. Wat is de naam van de witte saus, waarvoor bloem, melk, peper en zout en kruidnoot als ingrediënten nodig zijn ?

Antwoord:

8. Welk woord is verkozen tot woord van het jaar 2008 ? Het betekent : het geslachtsdeel laten slingeren en moedwillig tegen een object aantikken met het oogmerk hierdoor een ander of zichzelf op te winden. Ikzelf ga dit hier niet voordoen.

Antwoord:

9. Kim levert strips en cartoons aan De Morgen en P-Magazine. Hoe noemt de strip of het hoofdpersonage die deelneemt aan satanische rituelen en niet vies is van een potje SM ? Het is een nonchalante strip zonder veel belang te hechten aan morele of andere waarden. Volledige naam.

Antwoord:

10. Hij werd geboren in 1825 en in 1904 overleed de Zuid-Afrikaanse staatsman die we zoeken. Hij nam het op tegen de Britten en kwam op voor de rechten van de Afrikaanse boeren, die afstamden van Nederlandse kolonisten. Dat maakte van hem een volksheld in Nederland, maar de apartsheidsjaren veranderen de Nederlandse blik op de eens zo populaire staatsman. Hij werd later het symbool van de blanke overheersing in Zuid-Afrika en er is een nationaal park nar hem genoemd.

Antwoord:

11. Welk politicus is Minister van Defensie in de huidige federale regering ?

Antwoord:

12. Wat is de laatste letter onderaan rechts op een azerty-klavier ?

Antwoord:

Ronde 5

A. Merknaam van het favoriete schriftje van politici en studenten sinds 1948. In Vorst gemaakt, en je kan de bladzijden eindeloos herschikken.
B. Achternaam van de Nederlandse zanger met Colombiaanse roots die een zomerhit kende met "Que si, que no, que nunca te decide ....".
C. Kris en schoonbroer Angelo waren de twee sympathieke losbollen uit Gent in de reeks "Mijn Restaurant". Hoe noemde dit restaurant ?
D. Geef de voornaam van de spits van Standard Mbokani die reeds verschillende keren de weg naar de netten vond.
E. s'Werelds beroemdste haarlak. Het bestond in 2008 50 jaar en is een product van L'Oreal.
F. Linkse guerillia beweging in Colombia, tevens één van de meest beruchte ter wereld.
G. Naam van een Belgische chocolaterie die opgericht werd in 1960 en vooral bekend werd met zijn assortiment chocolade zeevruchten.
H. Naam van de kapitein uit de Kuifje strips, bekend van zijn uitspraak "Duizend bommen en granaten".
I. Welke landbouwterm betekent : " kunstmatige bevloeiïng of bewatering van een terrein".
J. Deen die samen met oa. Appel en Alechinsky behoorde tot de kunstrichting CoBra.
K. Onze kwis bestaat 15 jaar. Hoe noemt een huwelijk van 15 jaar ?
L. Hoe worden de boterwafeltjes van De Strooper Jules, die in 1886 begon in het West-Vlaamse Lo, ook genoemd ?
M. Hoe noemt de walvis uit Pinokkio ?
N. Muziek van de jaren '70-'80-'90. What a feeling. Antwerpen 102.9fm - Brabant 98.1fm - West-Vl. 101.0fm of 98.2fm - Oost Vl. 103.5fm.
O. Stad die ligt op de "Route 66" van Chicago naar Los Angeles.
P. Het mannelijke personage van het duo Milk Inc.
Q. Naam van de negende productie van Cirque du Soleil.
R. Welke naam heeft men aan de grachten die Brugge doorkruisen ?
S. Hoe noemen de geleide, middellange afstandsraketten van Sovjetrussische makelij, door Saddam Hoessein gebruikt in de Golfoorlog.
T. De zandbank gelegen op 27 km voor de kust van Knokke-Heist, waar Vlaanderen een groot windmolenpark wil aanleggen.
U. Over welke zuster zingt Rob De Nijs "wanneer hij naar Amerika gaat" ?
V. Vlaamse literaire ster die zijn boek "Godverdomse dagen op een godverdomse bol" liefst 320.000 keer gratis aanbood bij tijdschrift Humo.
W. Jaak Pijpen, een bekende Vlaming, is de hoofdredacteur van dit maandblad.
X. Oorlogszuchtige leidster van een schurkenbende uit een serie over de Griekse Oudheid, met de roodharige Gabrielle als vriendin.
Y. Spel met dobbelstenen waarin we oa. een kleine en een grote straat, een full house, een carré en nog andere mogelijkheden kan werpen.
Z. Plaats in Nederland waar Erwin Vervecken één van zijn drie wereldtitels veldrijden behaalde.

Antwoord:


Ronde 6

1. Als we op een dartsbord precies over het midden een verticale lijn zouden trekken, doorsnijdt men elf vakjes. Als er in elk vakje een dart zou gegooid worden, hoeveel punten zijn dat dan ?

Antwoord:

2. Limassol is een belangrijke havenstad aan de Middellandse zee. Tot welk land of eiland behoort ze ?

Antwoord:

3. Hij is een Amerikaans psycholoog en tv-presentator die een eigen talkshow heeft die wordt uitgezonden op de tv zender van Oprah Winfrey "Harpo", waarin hij dagelijks problemen tussen personen en of kinderen en gezinnen samen met hen probeert op te lossen. Hoe noemt zijn programma op Vijf TV ?

Antwoord:

4. Iedereen kende of had al wel eens gehoord over de Pool Karol Wojtila, beter bekend als onze vroegere paus Johannes-Paulus II. Hij was zodanig populair dat we nu nauwelijks nog spreken over zijn opvolger, laat staan dat we hem kennen. Hij nam de pausennaam Benedictus XVI aan, maar wat is zijn echte naam ?

Antwoord:

5. Daags na Gent-Wevelgem wordt in België in en om Wasmuel een ééndaagse wielerwedstrijd verreden genoemd naar een oud renner. De eerste editie in 1964 werd gewonnen door Andre Noyelle. Geef de naam van deze wedstrijd, zijn voornaam moet erin voorkomen !

Antwoord:

6. Onlangs had voor de tweede keer de uitreiking plaats van de prestigieuze Vlaamse muziekprijzen. Milow was er de grote slokop met liefst vijf Mia's. Voor wat staan de letters Mia ?

Antwoord:

7.Geef de naam van een Frans bedrijf dat in diverse landen gastronomie gidsen uitbrengt die toonaangevende beoordelingen bevat van restaurants tot hotels en een concurrent is van de Michelin gids. Zij reiken koksmutsen uit ipv sterren.

Antwoord:

8. Hoe noemt het moment in de eucharistieviering waarop het brood en de wijn veranderen in het lichaam en bloed van Christus ? Deze verandering wordt de transsubstantie genoemd.

Antwoord:

9. In welke stad worden jaarlijks de Nobelprijzen uitgereikt ?

Antwoord:

10. Valkyrie is een nieuwe film die gaat over het moordcomplot op Adolf Hilter. Claus von Stauffenberg was de man die de Führer wou ombrengen. Wie nam deze rol op zich in de film ?

Antwoord:

11. Iedereen kent wel het liedje "Worstjes op mijn borstjes" waarmee Ria Valk succes kende. Maar weet u ook hoe het liedje eindigt ? Het laatste woord van dit liedje hadden we willen weten.

Antwoord:

12. Sinds 1 januari 2009 heeft de overheidsdienst RVA het beheer van de PWA cheques om kleine klusjes mee te betalen toegewezen aan een nieuwe uitgever nl. Accor Services. Precies één jaar geleden was het net andersom, toen de RVA het contract van Accor doorschoof aan de concurrent die het dan nu weer verliest. Hun naam. En de prijs varieert van 5,25 - 7,45 Euro.

Antwoord:

Ronde 7

Muziekronde, geef de uitvoerder

1. sex on fire
2. bad moon rising
3. hallelujah
4. sexyback
5. good vribrations
6. crazy
7. blitskrieg pop
8. please release me
9. uninvited
10. hard rock hallelujah
11. you're the greatest lover
12. insomnia
13. milkshake
14. sweet investigator
15. jambalaya
16. hey mama
17. as the bottles run dry
18. no stress
19. lief klein konijntje
20. zeven zonden

Antwoord:


Ronde 8

1.

Antwoord:

2. Wij zoeken een tweelettergrepig land dat bij verwisseling van de lettergrepen een hoofdstad wordt !

Antwoord:

3. Jos Expeels en Ann Noë uit Loppem waren twee gelukkige mensen toen hun droom "De Italiaanse droom" uitkwam. Ze waren het winnend koppel van deze VTM serie en mogen één jaar lang het bed-and-breakfast Casa dell'Alba kosteloos uitbaten. Hoe noemt het Italiaanse dorpje waar alles zich bevind ?

Antwoord:

4. Hoe noemt het gebouw dat opgericht werd in 1960 en dat bestemd was om er de zetel van de Europese Commissie in te huis vesten ? Dit was ook zo van 1967 tot 1991 en het gebouw is ontworpen door architect De Vestel in de vorm van een kruis met een centrale kern, uitlopend in vier vleugels van verschillende afmetingen.

Antwoord:

5. Afrika was deze keer niet de aanwezig in de Dakar rally 2009. Twee landen stonden is voor het volledige parcours van de beroemde rally. Geef de naam van deze twee landen, waar in één land zowel de start als aankomst plaats vond.

Antwoord:

6. Hoe noemt de 21 jaar jonge wielrenner die dood werd aangetroffen op 5 februari 2009
op zijn kamer in Hotel Ritz-Carlton in Doha ? Hij nam toen deel aan de ronde van Qatar.

Antwoord:

7. Deze Duitse arts was op zoek naar een stevige schoen na een ski-ongeval en zijn eerste model rolde op 1 april 1960 van de productielijn. Het ging over een stevige zwarte schoen met gele veters die naar hem genoemd zijn. Zijn naam.

Antwoord:

8. We zoeken een woord dat iedereen kent maar het daarom niet doet. Het is een term in de verkeerskunde die gebruikt wordt om aan te geven dat er al dan niet verplicht moet worden gewisseld van strook op een ordentelijke manier; dit zowel op autosnelwegen als op knelpunten waar de rijbaan met één strook versmalt en waar de bestuurders van de afvallende rijstrook moeten invoegen in het verkeer van de aanliggende strook.

Antwoord:

9. De spraakzame Abraham Tuizentfloot uit de Nero strips kan niet laten een stopwoord te gebruiken. Welk woord is dit ?

Antwoord:

10. De oorlog tussen Frankrijk en Oostenrijk om de opvolging van de Spaanse troon duurde ongeveer 14 jaar. In welk jaar had de slag bij Oudenaarde plaats dat één van de veldslagen was van deze Successieoorlog ?

Antwoord:

11. Hij was premier van 9 regeringen, bijna onafgebroken van 1979 tot 1991. Enkel van april tot december 1981 was Marc Eykens premier. Hij haalde nu de laatste tijd opnieuw het nieuws, dit met zijn opmerkelijke relatie met een andere politicus maar ook via onze koning, die hem eruit koos om na de politieke crisis iedereen opnieuw in dezelfde richting te laten kijken. Hij werd ook bekend van een woord die hij steeds in zijn antwoorden gebruikt. Welk woord zoeken we ?

Antwoord:

12. Een oud middeltje dat hielp tegen maagpijn, buik en tegen kolieken bij paarden. Dit likeur met zijn digestieve en weldoende eigenschappen kreeg de naam Elixir d'Anvers dat in 1863 ontdekt werd door een zekere Francois-Xavier. Geef de merknaam.

Antwoord:

Ronde 9

1. De leeftijd van Milan is het omgekeerde van de leeftijd van zijn nonkel. Twee jaar geleden was Milan een derde van de totale leeftijd van beiden nu. Hoe oud is Milan ?

Antwoord:

2. Langs welke rivier liggen Drogenbos en Beersel ?

Antwoord:

3. Hoe noemt de Nederlandse misdaadjournalist die in een reportage de verklaring laat zien van Joran Van der Sloot, die in een wagen werd gefilmd met een verborgen camera, en daarin vertelt dat een vriend van hem het lichaam van een Amerikaanse tiener voor de kust van Aruba had gedumpt ?

Antwoord:

4. Op 17 maart viert men oa. in Ierland St. Patricks Day, de nationale feestdag aldaar.
Alles ziet bijna groen en alhoewel de harp het nationaal symbool is speelt er een jong witte klaverplant met drie blaadjes een belangrijke rol. Welke Engelse benaming wordt aan dit klavertje gegeven ?

Antwoord:

5. Francois Sterchele kwam op 8 mei vorig jaar om na een auto-ongeval. Een zeer groot verlies voor het voetbal en voor zijn ploeg Club Brugge. Bij iedere wedstrijd blijven ze hem gedenken door gedurende één minuut te klappen op een bepaald tijdstip dat herinnert aan zijn rugnummer. In welke minuut gebeurt dit ?

Antwoord:

6. Hoe wordt het project van de Vlaamse overheid genoemd, die er voor moet zorgen dat de stad Antwerpen en de haven vlot bereikbaar blijven ? Het bevat een nieuwe toltunnel onder de Schelde en een brug : "De Lange Wapper". Die strekt zich uit over een lengte van ongeveer 10 km.

Antwoord:

7. In 1854 ging een ambachtsman zich in Parijs specialiseren in koffers, tassen, accessoires en kledij. Geef de volledige naam van dit modemerk waarvan de letters van zijn naam zijn ineengestrengeld tegen een donkerbruine achtergrond en nog steeds staan voor luxe en klasse.

Antwoord:

8. Iemand die gespecialiseerd is in de wijn en wijn-spijscombinaties wordt ook wel een wijnkelner genoemd. Doch hoe wordt deze persoon genoemd in de luxe restaurants die de wijnsuggesties bij een gerecht aanbied, en dit van entrée tot dessert, en ook de nodige uitleg kan geven over de wijnkaart ?

Antwoord:

9. Geef de naam van een Duitse actrice van Poolse afkomst. Ze werd geboren in 1961 en speelde in meer dan 60 internationale films. Haar beste rol maakte ze als Tess in de gelijknamige film van Roman Polanski. Ze kreeg ook de status van sexsymbool door te spelen in enkele erotische films.

Antwoord:

10. Hoe noemt de in Parijs geboren stadsbouwmeester van Antwerpen die leefde van 1819-1861 ? Hij was de pionier van het neoclassicisme in de Belgische architectuur. De schouwburg in Antwerpen werd naar hem genoemd.

Antwoord:

11. Andrew Lloyd Webber componeerde in 1975 de musical "Evita". Evita was de heldin van het Argentijnse volk en de presidentsvrouw. Onlangs ging er in de Gentse Capitole een Nederlandstalige versie in première. De Nederlandse Brigitte Heitzer zet een zeer geloofwaardige Evita neer, maar ook de persoon die de rol van Ché Guevara speelt komt zeer goed over. Wie vertolkt deze rol ?

Antwoord:

12. Wat voor dieren zijn knabbel en babbel ? Specifiek antwoorden : vissen, vogels of zoogdieren is niet juist !

Antwoord:


Ronde 10

Duoronde : wie staat links op de foto ?
download hier de duoronde.

Antwoord:


Ronde 11

1. Anagram. Welk beroep oefent deze man uit : ARI SCHOPPER RETIE ?

Antwoord:

2. . Madagascar wordt door een zeestraat in de Indische Oceaan gescheiden van het Afrikaanse vasteland. Aan welk land zou Madagascar kleven zonder de zeestraat, die tevens dezelfde naam heeft ?

Antwoord:

3. In 1973 bracht de BBC den comedy "Some Mothers do 'Ave 'Em" uit rond acteur Michael Crawford. Hij werd een fenomeen als een onhandig, preuts en kinderlijk typetje die voor chaos en vernieling zorgde. Geef de naam van zijn personage.

Antwoord:

4. Discovery-Atlantis-Challenger-Endeavour : vier namen van de vijf ruimteveren of spaceshuttles van de Nasa. Geef de ontbrekende !

Antwoord:

5. Carlos Sastre won de gele trui in de Tour de France, maar weet u nog wie de groene trui won ? Graag zijn naam.

Antwoord:

6. Op de Zuidpool is een nieuwe Belgische wetenschappelijke basis in gebruik genomen. Deze basis was een initiatief van poolreiziger Alain Hubert. In de jaren 50 werd daar reeds de Koning Boudewijn basis gebouwd, maar deze is nu ondergesneeuwd en in onbruik geraakt. Wat is de naam van de nieuwe basis ?

Antwoord:

7. Welke Amerikaanse uitvinder, acteur en ondernemer werd geboren in 1811 en maakte belangrijke verbeteringen aan in het ontwerp van de naaimachine ? Hij vond alzo de eerste naaimachine uit voor huishoudelijk gebruik.

Antwoord:

8. Wat is de naam voor jonge katjes tot ze ongeveer een half jaar oud zijn ? Het aanraken en het corrigeren van hun gedrag tijdens de vier à twaalf weken, is zeer belangrijk voor hun verder socialiatieproces.

Antwoord:

9. Geef de naam van de schrijver, tevens ook arts, van de vertaalde boeken met volgende titels : "De vliegeraar" en "Duizend schitterende zonnen ".

Antwoord:

10. Louis-Bourguignon was een Franse bandiet die leefde van 1693 tot 1721 en de route tussen Versailles en Parijs onveilig maakte. Hij was een gevreesd bendeleider maar werd ook in de volksliteratuur afgeschilderd als een held die het opnam voor de zwakkeren. Wij vragen zijn pseudoniem waaronder hij vooral gekend was. Zijn leven werd ook verfilmd met Jean-Paul Belmondo in de hoofdrol.

Antwoord:

11. Wie werd op 12 juli 2006 voorzitter van het Vlaams Parlement en is dit nog steeds, ondanks alle verschuivingen en veranderingen die de politiek teweeg brengt ? We zouden het op den duur nier meer weten.

Antwoord:

12. We zoeken de titel van een film uit 1976 onder regie van Brian De Palma, gebaseerd op een boek van Stephen King. Het gaat over een meisje die altijd gepest wordt door haar klasgenoten, vooral tijdens de gym les. Sommigen gaan hierin te ver, zodat het nemen van wraak leidt tot een bloedbad. Titel van de film.

Antwoord: