Kwis2003

Reeks 1


Iedere speciale reeks heeft een extra vraag die enkel meetelt bij ex-equo in de totaalstand. Er zijn 4 speciale reeksen, dus 4 extra vragen. Deze vragen worden beantwoord met een getal. De som ervan, geeft een nieuw getal. Wie met dit laatste getal het dichtst het juiste antwoord benaderd, wint bij ex-equo.

Eerste extra vraag : in de nacht van 31 januari op 1 februari stuwde een zware noorderstorm met windkracht elf extra veel zeewater Nederland in. Het was tevens springtij en 1835 mensen verdronken en heel wat dieren omkwamen. In welk jaar vond deze watersnoodramp plaats ?

Antwoord:


Speciale ronde.
Wij vragen u, om twintig Belgische steden, gemeenten, deelgemeenten... te noteren in het Nederlands. U mag dus een Franstalige plaats vertalen maar dan wel correct. Verder moeten al deze plaatsen een werkwoord zijn in de infinitief. Dus verleden tijd of een andere vervoeging ervan is ongeldig. Een voorbeeld van een foutieve oplossing is Namen, weliswaar een goede vertaling van Namur, maar Namen is geen werkwoord in de infinitief. Het is reeds de verleden tijd van nemen.
(gebruikte bronnen : plaatsnaamlijst van de post, de dikke van dale)

Antwoord:

Reeks 2

1. Denksport
Willem heeft acht stropdassen, vijf hemden en drie kostuums. Hij draagt niet noodzakelijk een das maar wel steeds een hemd onder zijn pak. Hoeveel kledingcombinaties zijn er mogelijk ?

Antwoord:

2. Aardrijkskunde
Welke Belgische provinciehoofdstad ligt aan de Ourthe ?

Antwoord:

3. Sport
Slecht vier renners droegen in de voorbije Ronde Van Frankrijk de gele trui. Natuurlijk Lance Armstrong ! Verder Igor Gonzalez de Galdeano en ook de verrassende Rubens Bertogliati. Wie was de vierde renner ?

Antwoord:

4. Film & TV
Wie veranderde letterlijk van gezicht met John Travolta in de film Face Off ?

Antwoord:

5. Actueel
De Nederlandse schrijver Henri Arnoldus stierf op 83 jarige leeftijd. Hij werd beroemd dankzij vijftig kinderboeken over een olijke postbode. Hoe noemde deze postbode ?

Antwoord:

6. Varia
Welk getal vinden we op het nieuwe Enaamse bier van hoge gisting die door velen onder ons al veelvuldig is gedronken. Een Ename ... ?

Antwoord:

7. Geschiedenis
In welk Westvlaams dorp, dat een deel is van de Belgische gemeente Zonnebeke, begon op 31 juli 1917 tijdens de eerste wereldoorlog een mislukt Brits offensief waarbij het volledige dorp werd verwoest ? Aldaar vindt men nu de grootste Britse militaire begraafplaats van Europa met meer dan 10.000 graven.

Antwoord:

8. Literatuur
Kristien Hemmerechts is een bekende schrijfster die ondertussen weduwe is geworden doordat in 1997 haar man, een al even bekend schrijver onverwachts overleed. Geef zijn naam.

Antwoord:

9. Kunst
Wat is de naam van een Belgisch schilder en beeldhouwer geboren in 1882 en overleden in 1916 ? In zijn oeuvres stond zijn vrouw "Nel" steeds centraal. Hij boetseerde haar als een uitgelaten danseres en schilderde haar als een bekommerde huisvrouw.

Antwoord:

10. WK 2002
Groep F werd "de groep des doods genoemd" met kleppers als Argentinië, Engeland en Nigeria. Wie was de vierde ?

Antwoord:

11. Algemeen
Hoe noemt het instrument van Russische afkomst dat bestaat uit een driehoekige klankkast en drie snaren ? Er bestaan zes formaten en de eerste dateren van rond 1700.

Antwoord:

12. Jaar 2002
Op 22 januari 2002 is hij overleden. Hij was de allereerste Schepen van Veiligheid en in het zakenleven maakte hij van Telindus een telecomreus en verder was hij ook nog elf jaar voorzitter van voetbalclub KV Mechelen. Wie zoeken wij ?

Antwoord:

Reeks 3

1. Denksport
Op weg naar Henegouwen, kwam ik een man tegen met zeven vrouwen. Iedere vrouw had zeven zakken. Elke zak had zeven katten en elke kat had zeven poesjes. Poesjes, katten, zakken, vrouwen ... hoeveel gingen er naar Henegouwen ?

Antwoord:

2. Aardrijkskund
In welke Oceaan mondt de rivier de Tana uit ? De Tana is een rivier in Kenia.

Antwoord:

3. Sport
Welke kleur van bal heeft de waarde van drie punten in het snooker ?

Antwoord:

4.Film & TV
Na de breuk met Carolijn Lilipaly kwam Koen Wauters opnieuw in het nieuws met een nieuwe liefde. Hoe noemt deze grote verleidster uit het programma Temptation Island ?

Antwoord:

5. Actueel
Op 31 januari 2003 overleed "de Spekpater". Hij begon in 1947 een hulpactie voor de ontheemde Duitsers. Hoe is zijn naam ?

Antwoord:

6. Varia
De benzinepompen van Seca hebben sedert enige tijd een andere benaming. Hoe noemen deze knalgele pompen nu ?

Antwoord:

7. Geschiedenis
Hoe heet de Duits-Amerikaanse deskundige onder wiens leiding de V1's en de V2's ontwikkeld werden ? Hij werd later directeur van de Nasa.

Antwoord:

8. Literatuur
Tom Lanoye is de enige Vlaming onder de vijf geselecteerden voor de literatuurprijs "de gouden uil 2003". Wat is de titel van zijn roman ?

Antwoord:

9. Strips
Hoe noemt de indianenstam in de strips van Jommeke waarvan "Dikke Springmuis" het opperhoofd is ?

Antwoord:

10. WK 2002
Tijdens het voorbije WK, werd het snelste doelpunt ooit gescoord. Wie zorgde voor dit huzarenstuk na amper 11 seconden ?

Antwoord:

11. Algemeen
Van wat woord is de letter D de afkorting in de naam van de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt ?

Antwoord:

12. Jaar 2002
Van welke persoon is volgende uitspraak : "Als je hoort wat de mensen thuis over sommige artiesten zeggen, dat gaat veel verder dan wat ik doe. Maar als je dat recht in iemands gezicht zegt, op tv dan nog wel, dan ben je een smeerlapke. Hoewel, ik ben dat ook wel een beetje." ?

Antwoord:

Reeks 4


Tweede extra vraag : de hoeveelste Ronde Van Vlaanderen wordt er dit jaar verreden ?

Antwoord:

Geef de naam van de persoon op de foto.

1. 2.

3. 4.

5. 6.

7. 8.

9. 10.

11. 12.

13. 14.

15. 16.

17. 18.

19. 20.

Antwoord:

Reeks 5

1. Denksport
We geven u volgende datum : 02-02-2000. Wat was de vorige datum, in getallen, met allemaal even getallen die deze datum voorafging ? Die getallen worden allemaal afzonderlijk bekeken en moeten dus allemaal even zijn.
Met afzonderlijk bekeken bedoelen we dat 10 en 12 enz niet als even getallen worden beschouwd aangezien we de 1 ook afzonderlijk nemen. De nul wordt wel als een even getal beschouwd.

Antwoord:

2. Aardrijkskunde
Hoe noemde het land Zimbabwe vroeger ?

Antwoord:

3. Sport
Justine Henin wordt niet langer op de tenniscourts met enkel haar naam aangekondigd. Sedert haar huwelijk is haar aankondigingsnaam iets langer geworden. Welk stukje is er bij gekomen ?

Antwoord:

4. Film & TV
Iedereen kent de Franse bekkentrekker Louis de Funès die in tal van dolle komedies de hoofdrol opeist in de rol van een agent. Wat is de naam van deze agent in deze komedies ?

Antwoord:

5. Actueel
Hoe noemt de topproducer die vorige week is opgepakt op verdenking van moord ? Hij producete platen voor groten als Tina Turner en The Beatles.

Antwoord:

6. Varia
Hoe noemt men de strips waarmee oa kledij, schoenen, pampers worden aangedaan of gesloten ? De benaming die we zoeken is genoemd naar de firma.

Antwoord:

7. Geschiedenis
Hij werd geboren in 1874 te Ardooie en stierf in 1949 nabij Innsbruck. Deze Belgische schrijver was een vooraanstaand figuur van het Vlaams-Nationalisme. Hij was tevens de geestelijke leider van de Frontbeweging. Hij nam verbitterd een anti-Belgisch standpunt in. Zijn stoffelijk overschot werd in 1973 naar België gebracht en te Alveringem waar hij ook priester was ter aarde besteld. Geef zijn naam.

Antwoord:

8. Muziek
Hoe luidde de naam van de groep waarmee Bea Van der Maat succes kende met ondermeer het nummer "I lie and I cheat" ?

Antwoord:

9. Strips
Marc Legendre is de geestelijke vader van de jongen met het kale cactuskopje. Wie is deze stripfiguur ?

Antwoord:

10. WK 2002
Welke Rode Duivel scoorde het eerste doelpunt in de match tegen Rusland die overigens met 3-2 werd gewonnen ?

Antwoord:

11. Algemeen
Hoe noemde de vroegere manager van de RTT, die tevens de naam verandere in Belgacom ?

Antwoord:

12. Jaar 2002
Een toeristenvliegtuigje vliegt in Milaan in Italië te pletter tegen een toren. Eerst werd er gedacht aan een aanslag maar het bleek een ongeval te zijn. Hoe noemde deze toren ?

Antwoord:

Reeks 6

1. Denksport
Vul de verticale letterreeksen aan tot telkens een volwaardig woordje. In de lege horizontale lijn verschijnt dan een bijkomend woord. Als tip krijg je mee, een alert persoon.

Antwoord:

2.Aardrijkskunde
De nationale vlag van Bulgarije bestaat uit drie horizontale kleuren. Wat is de bovenste kleur ?

Antwoord:

3.Sport
Hoe noemt men de wintersport, waarbij men op de buik glijdt op een slede in een bobsleebaan ?

Antwoord:

4. Film & TV
Hoe noemt de nieuwe quiz waarin drie onbekende duo's geruggesteund worden door drie bekende Vlamingen ? De presentator is Tom Lenaerts.

Antwoord:

5. Actueel
Vijf nieuwe hellingen zijn te beklimmen in de 87ste Ronde Van Vlaanderen tov van vorig jaar. Wat is de naam van de dertiende beklimming waar nooit eerder een wielerwedstrijd passeerde ? Deze klim start net voorbij de kerk van Schorisse maar ligt weldegelijk op het grondgebied van Sint-Kornelis-Horebeke.

Antwoord:

6. Varia
Oudenaarde heeft nu ook een MUG. Wat betekenen de letters MUG eigenlijk ?

Antwoord:

7. Geschiedenis
Hoe noemde de Amerikaanse seriemoordenaar van liefst 27 moorden ? Hij werd geboren in 1946 en pleegde op 14 jarige leeftijd zijn eerste moord. Hij was knap, charmant en uitzonderlijk intelligent. Hij werd geëlektrocuteerd in 1989.

Antwoord:

8. Literatuur
Iedereen heeft al gehoord van Annie M.G. Schmidt de Nederlandse schrijfster. Wij vragen nu de voornamen van de twee eigenzinnige kleuters die in vele van haar avonturen voorkomen. Beide voornamen beginnen met dezelfde letter.

Antwoord:

9. Strips
De lustige kapoentjes verschenen tussen 1953-1965 dankzij Marc Sleen in het Volk. Bikini, Fonske, Oscar en ... hoe noemde de grootste van de bende ?

Antwoord:

10. WK 2002
Wat was het enige land die tegen de twee gastlanden uitkwam ?

Antwoord:

11. Algemeen
Eind mei 2001 overleed een Nederlands miljonair. Hij woonde op een schip en maakte fortuin met een taleninstituut en met een postorderbedrijf. Geef zijn echte naam of zijn naam waaronder hij veel beter bekend was.

Antwoord:

12. Jaar 2002
In mei vorig jaar werd onze Minister van Buitenlandse Zaken, Louis Michel, plots onwel na een Navo-bijeenkomst. In welk land vond dit plaats ?

Antwoord:


Reeks 7

Derde extra vraag : hoe oud is Rob De Nijs momenteel ?

Antwoord:

Muziekronde. we laten nu 20 liedjes na elkaar horen en wij vragen de uitvoerder.

1. Heaven must be missing an angel
2. Tu es foutu
3. L'été Indien
4. Busje komt zo
5. Here I go again
6. De glimlach van een kind
7. Diva
8. Freed from desire
9. American Pie
10. Ik verscheurdeje foto
11. Easy livin'
12. Sunshine after the rain
13. Twee motten
14. La passion
15. Try
16. Dust in the wind
17. What's up
18. What goes up
19. Music
20. Love is a battlefield

Antwoord:

Reeks 8

1. Denksport
Een zangkoor telt veertien sopranen en tien alten. 40 % van de koorleden zijn heren. Er zijn vier tenoren meer dan bassen. Hoeveel tenoren zijn er ?

Antwoord:

2.Aardrijkskunde
In welk Nederlandse provincie ligt de stad Amsterdam ?

Antwoord:

3. Sport
Op 2 juni 1996 overleed de beste rallypiloot die België ooit kende. Wat is zijn naam ?

Antwoord:

4. Film & TV.
Wij zoeken de titel van een actiefilm uit 1986 waarin een undercoveragent werkt in een carwash om een bende drugsdealers te ontmaskeren. Het spoor leidt naar een drugsbaron in het gezelschap van een knappe blonde dame. De hoofdfiguren worden vertolkt door Richard Gere, Jeroen Krabbé en Kim Basinger.

Antwoord:

5. Varia
Van de twaalf landen die de Euro hebben ingevoerd zijn er slechts drie landen waarbij telkens een andere afbeelding staat op alle euromunten. Oostenrijk en Griekenland zijn er twee van. Wat is het derde land ?

Antwoord:

6.WK 2002
Wat is de naam van de sportjournalist die in het Nieuwsblad de wrevel bij onze Rode Duivels beschreef tijdens het WK nl. over hun ongenoegen met trainer Waseige ? Hierdoor ontstond een breuk tussen pers en spelers.

Antwoord:

7. Actueel
Eddy Planckaert zit volledig aan de grond. Zijn tweede bedrijf in Polen leverde parket van slechte kwaliteit. In welk land zag hij eerder al met een houtbedrijf zwarte sneeuw ?

Antwoord:

8. Algemeen
Hoe noemt het nationaal natuurreservaat in het noordwesten van Tanzania dat met zijn 14.763 km² één van de grootste ter wereld is ?

Antwoord:

9. Geschiedenis
Idi Amin stond van 1971 tot 1979 aan het bewind tot hij uit zijn land werd verdreven. Onder zijn bewind werden ongeveer 300.000 mensen vermoord in zijn land. Welk land zoeken wij ?

Antwoord:

10. Koningshuis
Als "meikoningin" is ze de geschiedenis ingegaan omdat ze heel even koningin van Italië werd namelijk in mei 1946. Geef de voornaam van deze Belgische prinses ?

Antwoord:

11. Literatuur
Willem Elsschot heeft het in vele van zijn verhalen over twee figuren die herhaaldelijk terugkeren. Geef één van deze twee fictieve personen.

Antwoord:


12. Jaar 2002
Anja Hermans wordt samen met haar vriend veroordeeld tot elk drie jaar effectieve celstraf. Van welke beweging waren ze fanatieke aanhangers. Geef de volledige naam.

Antwoord:


Reeks 9

1. Denksport
Bij dit spel bellen we een bekende persoon. Een 2 in het telefoonnummer staat voor een a, een b of een c in de naam enz. Welke bekende persoon bellen we ? Het nr is 24552546806. Geef de volledige naam.

Antwoord:

2. Aardrijkskunde
Hoe noemt het stukje Rusland ingesloten tussen Polen en Litouwen aan de Baltische Zee ? Deze Russische enclave zal in 2004 een eilandje binnen de Europese Gemeenschap zijn.

Antwoord:

3. Sport
Wie won de laatste uitgave van de Ronde Van Vlaanderen ?

Antwoord:

4. Film & TV
Enorm veel kandidaten deden reeds mee aan "Idool 2003". Ze werden door een vierkoppige jury beoordeeld. Jean Blaute, Jan Leyers en Nina De Man waren allen nog redelijk met hun commentaar in tegenstelling tot de vierde persoon die wij zoeken.

Antwoord:

5.Varia
Hoe noemen de biologen met één woord het gedrag van roofvogels waarbij ze op één bepaald punt in de lucht blijven hangen ?

Antwoord:

6. WK 2002
Slechts één speler slaagde erin om tijdens het WK een zuivere hattrick te scoren, nl drie goals op rij in dezelfde speelhelft. Wie was deze man ?

Antwoord:

7. Actueel
Hoe noemt de klassieke deurenkomedie die afgelopen weekeinde in première ging en gespeeld wordt met bekende acteurs als Marijn De Valck, Pascale Bal, Joyce de Troch en Els Tibau .... ?

Antwoord:

8. Algemeen
Als je de negen planeten van ons zonnestelsel in alfabetische volgorde zet, welke planeet komt dan op de middenste plaats ?

Antwoord:

9. Geschiedenis
Welke Belgische politicus richtte in 1936 de rechtse politieke beweging REX op en koos later voor collaboratie ? Hij werd ook wel de führer van Bouillon genoemd.

Antwoord:

10. Strips
In de laatste strip van Nero smeden al zijn vijanden een complot om hem te doden. De duivel is het brein achter deze actie. Hoe luidt die duivel zijn voornaam ?

Antwoord:

11. Kunst
Welke schilder van Duitse origine leefde van 1435 tot 1494 en stierf in Brugge waar je trouwens een museum naar hem genoemd kan bezoeken ? Zijn meesterwerk uit 1480 was "Portret van een jonge vrouw".

Antwoord:

12. Jaar 2002
Magda Aelvoet neemt ontslag als minister nadat zij zwaar onder vuur werd genomen voor haar houding in het Nepalese wapendossier. Waarvan was zij minister in de federale regering ?

Antwoord:


Reeks 10

Vierde extra vraag : volgende week geeft de prijsuitreiking van de Oscars plaats. De hoeveelste keer staat dit reeds te gebeuren ?

Antwoord:

A. Medische term gebruikt voor gewrichtsontsteking.
B. Gemeente nabij Puurs die tijdens de WO II een oud fort kende dat diende als kamp.
C. Met 13 nominaties de grootste favoriete film voor de uitreiking van de Oscars.
D. Hoe noemde het schielijk alter ego van Lucas Van Den Eynde ?
E. Welke schoen ontvangt de beste Afrikaanse voetballer in België ?
F. Wie is de buurman van Homer Simpson die alles okeli-dokeli vindt ?
G. Hoe noemt men het mannetje van een gans ?
H. Naam voor spinnen met een geleed lichaam en langere poten dan gewone spinnen.
I. Tristan was er tot over zijn oren verliefd op.
J. Grootmeester Kasparov haald een gelijkspel tegen computer Deep ...
K. Geef de naam van de Orka uit de film "Free Willy".
L. De naam van een tekstboek van een opera, operette of musical.
M. Werd uitgeroepen tot auto van het jaar.
N. Amerikaanse staat met als hoofdstad Lincoln.
O. Uitsluitend recht tot het drijven van zeker handel of tot het vervaardigen.
P. Naam van het huisorkest van het Swingpaleis.
Q. Naam van een toetsenbord van een schrijfmachine of computer, waarvan de toetsen gerangschikt zijn volgens een bepaalde standaard.
R. Ongeveer al 25 jaar deelt hij over de radio mee aan de duivenmelkers hoe het is gesteld
met de bewolking, de wind, het zicht en het tijdstip van vertrek.
S. Het bekendste Indiase muziekinstrument. Een grote luit met lange hals.
T. Typische Engelse roddelbladen of schandaalbladen.
U. Aboriginals geven deze naam aan Ayers Rock, een geïsoleerde rotsmassa.
V. Reeds jaren de succesvolle trainer van Gella Vandecaveye.
W. Ontstaat door een beweging van het hoofd en is meestal het gevolg van een kop-staart botsing.
X. Kleurloos gas dat behoort tot de edelgassen.
Y. Schrijfster geboren in Brussel en als Amerikaanse gestorven in 1987. Schreef in het Frans, oa. "L'oeuvre au noir".
Z. Hoedje dat veelal wordt gedragen door de schippers.

Antwoord:

Reeks 11

1. Denksport
Een cryptische omschrijving : welke supermarkten zijn woningen geweest ?

Antwoord:

2. Aardrijkskunde
Hoe heet de streek net boven Parijs met als hoofdstad Amiens ? Andere bekende steden zijn Abbeville, Saint-Quentin en Compiègne. Welke streek zoeken wij ?

Antwoord:

3. Sport
Welke Belgische zwemmer zwom dit jaar reeds twee nieuwe Belgische records, namelijk tijdens een meeting in Luxemburg en dit op de 50 meter vrije slag en de 100 meter ? Doch was hij niet tevreden aangezien zijn tijden niet volstonden om deel te nemen aan het WK.

Antwoord:

4. Film & TV
Wie speelde de slaaf Spartacus in de gelijknamige film uit 1960 van Stanley Kubrick ? Hij neemt het voortouw in een opstand tegen de Romeinen.

Antwoord:

5. Varia
Als iemand gekwetst is aan de binnenkant van de lies, welke medische term gebruikt men voor deze liesspieren ? Vooral bekend bij voetballers.

Antwoord:

6.WK 2002
Naast de Rode Duivels scoorden nog 2 spelers op het WK, die in het seizoen 2001-2002 uitkwamen in onze Belgische voetbalcompetitie. Geef 1 van beide.

Antwoord:

7. Actueel
Wie werd winnaar van de derde Castar-trofee ?

Antwoord:

8. Algemeen
Wat betekent de Latijnse uitdrukking "Carpe diem" ?

Antwoord:

9. Geschiedenis
Wat was volgens de Griekse mythologie het voedsel van de goden op de berg Olympus ? Het was een soort kruid dat de onsterfelijkheid zou schenken.

Antwoord:

10. Strips
In de strips van Suske en Wiske duiken regelmatig personages op. Af en toe is er sprake van Theofiel en zijn vrouw Celestien. Hoe luidt de achternaam van Theofiel, de stofzuigverkoper ?

Antwoord:

11. Politiek
Welke Belgische politicus is met zijn 23 jaar ministerschap recordhouder in België ? Hiermee stak hij de socialist Paul-Henri Spaak voorbij.

Antwoord:

12. Jaar 2002
Welke sportjournalist overleed op 68 jarige leeftijd in december 2002 ?

Antwoord:


Reeks 12

1. Denksport
Mieke rijdt met de auto naar school en komt te voet terug in 1 uur 5 minuten. Als ze alleen de auto gebruikt is ze 40 minuten onderweg. Hoe lang doet ze erover om te voet heen en weer te gaan ?

Antwoord:

2. Aardrijkskunde
De berg die we zoeken is een massieve klomp die zowat een kilometer boven de stad Kaapstad uit rijst en bovenaan drie kilometer lang is en bijna vlak.

Antwoord:

3. Sport
Welk land was de laatste winnaar in de Davis Cup tennis ?

Antwoord:

4. Film & TV
Hoe luidt de naam van de vorig jaar overleden acteur die bekend werd door zijn rol als Slisse in de serie Slisse en Cesar ?

Antwoord:

5. Varia
Hoe noemt het koor dat speciaal voor de Proms in 1995 werd opgericht ?

Antwoord:

6. WK 2002
Zowel in de kwartfinale als in de halve finale haalde de Duitse Mannschaft het met het kleinste verschil. Wie was telkens de maker van dit ene doelpunt in beide partijen ?

Antwoord:

7. Actueel
De Britse "shoebomber" die in 2001 een vliegtuig probeerde op te blazen met springstof die verborgen zat in zijn schoenzolen, werd onlangs levenslang veroordeeld. Geef zijn naam ?

Antwoord:

8. Algemeen
Van welke boomsoort wordt het hout gebruikt om kwaliteitsmeubelen te maken, dit vanwege zijn kleur en vooral zijn hardheid. Het hout is ook bestand tegen rot en schade door insekten zoals de termieten. De boomsoort die we zoeken vinden we in Afrika en Amerika.

Antwoord:

9. Geschiedenis
Welke oud ACW voorzitter is op 11 mei 2002 overleden ? Hij was 23 jaar lang voorzitter en werd in 1988 opgevolgd doorTheo Rombouts.

Antwoord:

10. Strips
Wijlen Peyo bedacht de smurfen en kende daarmee een enorm succes. Daardoor raakte zijn middeleeuwenstrip in de vergeethoek. Herinner jij hem nog ? Dan weet je zeker het ontbrekende "Johan en ….."

Antwoord:

11. Muziek
De Bee Gees zijn niet meer na het overlijden van Maurice Gibb. Geef de beide voornamen van de nog twee in leven zijnde Bee Gees.

Antwoord:


12. Jaar 2002
Hoe luidt de naam van de Tunesisch/Belgische terrorist die van plan was om een aanslag in naam van al-Qaeda te plegen op Kleine Brogel ?

Antwoord: