Kwis2000

Reeks 1


1. Geschiedenis
Hoe noemde de zeer ambitieuze en strijdlustige Carthaagse veldheer die ongeveer 200 jaar voor Christus met olifanten over de bergen trok tegen de Romeinene in de Punische oorlog ?

Antwoord:

2. Denksport
Een groepje van 5 renners naderen de eindmeet van de wielerwedstrijd Milaan - San Remo. Zabel wint de koers. Hincapie is vijfde en Museeuw overschrijdt de eindmeet halverwege tussen Zabel en Hincapie. Als Vandenbroucke voor Hincapie binnenkomt en Tchmil juist achter Museeuw, wie bezet er dan de tweede plaats ?

Antwoord:

3. Actueel
Wat is de naam van het nieuw verschenen mannenblad die vanaf deze maand te verkrijgen is in onze krantenwinkels ? Ze hadden het ondertussen al aan de stok met enkele "Belgische Vrouwelijke Schoonheden".

Antwoord:

4. Muziek
Wie zingt het volgende nummer ? Under the moon of love.

Antwoord:

5. Sport
Welke Portugese wielrenner kwam om het leven in 1984 door een val over een hond tijdens de Ronde van Algarve ?

Antwoord:

6. Film
Hoe noemt de film over de eigenwijze muis die wordt geadopteerd door een mensengezinnetje ? Momenteel is deze film een echte kaskraker en Geena Davis speelt de hoofdrol.

Antwoord:

7. Aardrijkskunde
Wat is de hoofstad van Indonesië ?

Antwoord:

8. Algemeen
Velen onder ons zeggen dat onze Rode Duivels de Brabançonne niet kunnen meezingen en dat ze enkel maar met de lippen wat bewegingen maken. Kunnen we het echter zelf wel ? Indien ja, vervolledig dan de volgende tekst : "O dierbaar België, O heilig land der vaad'ren, ………., aanvaard ons hart en het bloed van onze aad'ren".

Antwoord:

9. TV
Hoe heet het nieuwe keukenhulpje van Piet Huysentruyt in het programma "Lekker Thuis" ? Ze vervangt Mimi Smith.

Antwoord:

10. Strips
Johan de Rode Ridder krijgt het soms heel hard te verduren in de strijd tussen goed en kwaad, vooral wanneer de prins van de duisternis ten tonele komt. Gelukkig kan hij rekenen op de hulp van een fee. Hoe noemt deze fee van het licht ?

Antwoord:

11. Koningshuis
Hoe noemt de Luxemburgse vorst die getrouwd is met Josephine Charlotte en die na 35 jaar troonsafstand doet ? Zijn aanspreektitel is voldoende.

Antwoord:

12. Varia
Hoe worden de hogepriesters van het carnaval van Binche genoemd ? Ze verbergen het gezicht achter een met was bestreken doek, een groene bril, bakkebaarden, een snor en een anderhalve meter hoge pluimhoed. Ook hun volle mand met appelsienen mag men niet vergeten.

Antwoord:


Reeks 2

1. Geschiedenis
Geef de naam van de bedelmonnik die in 1907 de zoon van tsaar Nicolas II van de dood redde.

Antwoord:

2. Denksport
Men telt 15 op bij de teller van de breuk 27/63. Welk getal moet men bij de noemer optellen als de waarde van de breuk niet mag veranderen ?

Antwoord:

3. Actueel
Wie was de tegenstander tijdens de voorverkiezingen bij de Republikeinen van George Bush ? Na Super Tuesday van 7 maart hield de voormalige marinepiloot en krijgsgevangene in Vietnam het voor bekeken.

Antwoord:

4. Muziek
Wie zingt het volgende nummer ? Best of both worlds.

Antwoord:

5. Sport
De finale van de Champions League in 1999 tussen Manchester United en Bayern München kende een sensationeel slot, waarin Bayern een 1-0 voorsprong in 1 minuut tijd zag veranderen in een 1-2 achterstand. Wie was de maker van het winnende doelpunt voor Man Utd ?

Antwoord:

6. Film
Hoe noemt de satanische thriller waarin Keanu Reeves meer dan naar de pijpen gaat dansen van de almachtige Al Pacino ? Een film waarin waarheid bedrog wordt en goed verandert in kwaad.

Antwoord:

7. Aardrijkskunde
In Zuid-Florida ligt een mooi natuurgebied van moerassen en riviertjes. In dit gebied leven nog krokodillen, kikkers, schildpadden, otters en allerhande vissoorten. Hoe wordt dit gebied met tropische plantengroei genoemd ?

Antwoord:

8. Algemeen
Wat is de uit het Latijn overgenomen naam van het plaatje waarmee men de snaren van een gitaar, lier of mandoline betokkelt ?

Antwoord:

9. TV
Hoe luidt de voornaam van de klungelende kelner, afkomstig uit Barcelona, die in de reeks "Fawlty Towers" op bijna elke instructie van zijn baas antwoordt met "que" ?

Antwoord:

10. Strips
Wat is de titel van 1 van de laatste albums van Suske en Wiske die met de teletijdmachine van Professor Barabas terecht komen in Doel anno 2003 ? Doel dat misschien hoeft te verdwijnen door de uitbreiding van de haven van Antwerpen.

Antwoord:

11. Muziek
Welke Oostenrijkse zanger, die in de jaren '80 hits had met "Vienna Calling", "The sound of music" en "Rock me Amadeus", kwam begin februari 1998 om het leven bij een ongeval ?

Antwoord:

12. Varia
Hoe noemt men het paardenras dat vooral gefokt wordt in Oostenrijk ? De Spaanse rijschool in Wenen rijdt met deze paarden.

Antwoord:

Reeks 3

1. Geschiedenis
Hoe noemt de persoon die op 22 november 1963 met zijn 8mm camera de doortocht van JF Kennedy in Dallas filmde ? Op deze unieke beelden is duidelijk te zien hoe de betreurde president wordt doodgeschoten. Hij overleed zelf in 1970.

Antwoord:

2. Denksport
Welk getal dient logischerwijze op de plaats te komen van het vraagteken ?

Antwoord:

3. Actueel
Hoe noemde de onlangs overleden Franse regisseur, die in zijn films vooral "de sexuele vrijheid" toonde ? In zijn privé-leven versleet hij ontelbare minnaressen en liefst 5 echtgenotes waaronder Brigitte Bardot.

Antwoord:

4. Muziek
Wie zingt het volgende nummer ? First be a woman.

Antwoord:

5. Sport
Hoe noemt de huidige Britse baas van de Formule 1, die er een echte business van heeft gemaakt ?

Antwoord:

6. Film
Een gezin koopt een alleenstaand huis. Algauw ontdekken ze dat er op zolder spoken leven. Deze geesten worden op hun beurt geconfronteerd met rare individuen. Door 3 maal na elkaar dezelfde naam te roepen, wordt een kleine gestalte levensgroot en gebeuren er lugubere taferelen. Wat is de titel van deze film met Michael Keaton en Geena Davis ?

Antwoord:

7. Aardrijkskunde
Noem 1 van de 3 eilanden in de Caribische Zee, die we ook de ABC eilanden noemen. Ze behoren tot het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden.

Antwoord:

8. Algemeen
Hoe noemde de burgemeester van Sint-Joost-Ten-Node, een PS politicus met norse wenkbrauwen ? Hij werd ontvoerd in 1984 maar kon zich na 2 dagen en 2 nachten zelf bevrijden. Hij overleed vorig jaar.

Antwoord:

9. TV
Het spelprogramma op VT4 waarin de Belgen het opnemen tegen de Nederlanders in tal van onwaarschijnlijke prestaties noemt "Now or Neverland". De Nederlanders worden aangemoedigd door Hans Kraay. Weet u ook wie de coach is van de Belgische ploeg ? Graag zijn naam.

Antwoord:

10. Strips
Wat is de naam van de robot die Adhemar, de zoon van Nero, heeft uitgevonden in zijn laboratorium te Sint-Ulriks-Kapelle ?

Antwoord:

11. Literatuur
Hoe noemt de Engels speurster waar Agatha Christie over schrijft ?

Antwoord:

12. Varia
Hoe noemt de nieuwe rage waarbij mannen en vrouwen naakt over straten, sportterreinen of andere publieke plaatsen rennen ?

Antwoord:

Reeks 4

Wat past er niet in de rij ?

1. Thomas Klestil - Abdurrahman Wahid - Massimo d'Alema - Johannes Rau
2. Empire State Building - St. Paul Cathedral - Trafalgar Square - Piccadilly Circus
3. Fuerteventura - Mallorca - Lanzarote - Tenerife
4. Davor Suker - Hristo Stoickhov - Marco Van Basten - Gary Lineker
5. Beauty - Pekkie - Billie - Rataplan
6. Robert Alan Zimmerman - Louise Ciccone - Kristie Alley - David Robert Jones
7. België - Nederland - Japan - Mexico
8. Tania Dexters - Anke Vandermeersch - Rani De Coninck - Goedele Liekens
9. Chili - Peru - Argentinië - Mexico
10. Marc Verwilghen - Magda Aelvoet - Mieke Vogels - Jaak Gabriëls
11. Mulan - Prince of Egypt - Lady en de Vagebond - Pocahontas
12. Swift - Yaris - Celica - Corolla
13. Klant is Koning - Peperklap - De Bumpershow - Taxi Maxi
14. San Antonio Spurs - Boston Celtics - Dallas Rockets - Seattle Supersonics
15. Heroes - Changes - Let's Stick Together - Boys keep Swinging
16. De vliegende aap - De slaapkop - De sprietatoom - De poenschepper
17. Guy Mortier - Branko Strupar - Bert Anciaux - Luc Alloo
18. Tommy Cooper - Lorne Greene - Michael Landon - Dan Blocker
19. De leeuw van Vlaanderen - De boerenkrijg - De loteling - Pallieter
20. Bakeliet - Rocade - Gambiet - Pat
21. Achiel Buysse - Rik Van Steenbergen - Eric Leman - Johan Museeuw
22. Armageddon - Pulp Fiction - Philadelphia - Die Hard

Antwoord:


Reeks 5

1. Geschiedenis
Geef de naam van de Italiaanse christen-democratische leider die in 1978 door de Rode Brigades werd vermoord. Hij was ontvoerd op 16 maart en werd in een koffer van een wagen in het centrum van Rome teruggevonden op 9 mei.

Antwoord:

2. Denksport
Een sportclub telt 42 leden. 21 kunnen zwemmen, 15 kunnen rolschaatsen en 10 spelen volleybal. Iedereen beoefent ten minste 1 van deze sporten. Hoeveel leden spelen er uitsluitend volleybal ?

Antwoord:

3. Actueel
De Franse actrice Lolo Ferrari, de dame met de rondborstige boezem, overleed op 5 maart 2000 op pas 30-jarige leeftijd. Haar echte naam was Eva Valois. Bij ons werd ze bekend door haar verschijning in een Belgische film van Jan Bucquoy. Hoe noemde deze film ?

Antwoord:

4. Muziek
Wie zingt het volgende nummer ? The spirit.

Antwoord:

5. Sport
Bij voetbalclub KSV Oudenaarde loopt het opnieuw niet zoals gewenst in de competitie. Na op 1 been kampioen te hebben gespeeld in tweede provinciale, keerde het vorig jaar terug naar het nationaal voetbal via de eindronde. Weet u nog ten nadele van welke ploeg Oudenaarde de promotie afdwong ?

Antwoord:

6. Oorlog
Hoe noemde het gebrilde hoofd van de Duitse Nazipartij SS (Schutz-Staffel) en van de Gestapo ? Hij was na Adolf Hitler de machtigste man van het Derde Rijk. Hij pleegde tenslotte zelfmoord in 1945 door het innemen van gif.

Antwoord:

7. Aardrijkskunde
Iedereen onder ons kent de Amerikaanse staat Ohio waarnaar de Ohiobrug in Eine is genoemd. Maar kan u ons nog een andere staat geven beginnend met de letter O ?

Antwoord:

8. Algemeen
Hoe noemt de Franse choreograaf die meer dan 20 jaar lang balletdirecteur was van het Ballet van de Twintigste Eeuw aan de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel ? Na een conflict met de directie aldaar, vestigde hij zich in Zwitserland. Hij is geboren in 1927 te Marseille.

Antwoord:

9. TV
Met wie zorgde Bart Peeters voor humor in het "Peulengaleis" op canvas ?

Antwoord:

10. Strips
Jommeke wordt in zijn albums dikwijls lastig gevallen door allerlei soorten gespuis. In de boeken "Op heksenjacht", "Heksenbal" en "Het schuimspook" wordt hij geconfronteerd met 3 lelijke stoute heksen. Geef de naam van 1 van deze 3 heksen.

Antwoord:

11. Koningshuis
Hoe noemt de jongste zoon met zijn voornaam van prinses Astrid en aartshertog Lorenz von Habsburg ? Hij werd geboren in 1991.

Antwoord:

12. Varia
Hoe luidt de voornaam van de overleden voormalige first lady van de laatste Sovjet president Michael Gorbatsjov ? Ze stierf op 67-jarige leeftijd in 1999 ten gevolge van leukemie.

Antwoord:

Reeks 6

1. Geschiedenis
Welke vrouw werd wereldberoemd door haar werk met de eerste digitale computer, gebruikt in de jaren '40 om de hoeken te berekenen waarmee de Amerikaanse marine haar munitie moest afschieten ? Ze ontdekte tevens in 1951 de "computerbug", nl een geplette mot tussen 2 electrische panelen. Ze ontwikkelde ook de programmeertaal Cobol en ze overleed op 1 januari 1992.

Antwoord:

2. Denksport
Hoeveel regels van de volgende twintig zijn gelijk ?

1. Pschyozoatechnimonochromide Pschyozoatdechnimonochromide
2. 8 6 2 7 4 1 8 0 6 3 5 1 8 6 2 7 4 1 8 0 6 3 5 1
3. Charles B Fortescue & Zoon Charles B Fortescue & Zoon
4. 8 7 5 6 4 5 3 7 0 9 8 5 7 4 3 2 2 8 7 5 6 4 5 3 7 0 9 8 5 7 4 3 2 2
5. b45dhet78f7f0f9f81kfjht b45dhet78f7f0f9f8ikfjht
6. GunnarGaelBalbaird,Jr GunnarGaelBalbairdJr
7. Aft….56,q….oaglips…1496321 Aft….56,q….oaglips…1496321
8. HEXATRIXILENIA HEXATRIXILENIA
9. 2 3 5 5 6 5 4 5 5 3 5 7 5 8 5 6 8 2 2 3 5 5 6 5 5 5 5 3 5 7 5 8 5 6 8 2
10. geaggiutuneerde tintinabulatie geagglutuneerde tintinabulatie
11. HEMISPHERISCHEURANIUM HEMESPHERISCHEURANIUM
12. Aaiiuuuiiiauuiiaiiiiaiuiaiiaaiuua Aaiiuuuiiiauiiiaiiiiaiuiaiiaaiuua
13. IM- EN EXPORTBEDRIJF J.A & CO. IM- EN EXPORTBEDRIJF J.A & CO.
14. Tetrahydrooetanapthylamine Tetrahydrobetanapthylamine
15. APTR…PYTRA…TRAYP APTR…PYTRA…TRAYP
16. ARTRCRYRTORYRAGQTPR ARTRCRYRTORYARGQTPR
17. Jonathan Algernon Pensitrone Jonathan Algernon Penistrone
18. Lacetophenoneorthooxyquinoline Lacetophenoneorthooxyquinoline
19. Brandwine, Goerck & Lars, N.V. Brandewine, Goerck & Lars, N.V.
20. Wkopertszxxsijshwbajjsunntllillli Wkopertszxxnsijshwbajjsunntllillli

Antwoord:

3. Actueel
Wat is de naam van de conservatieve Spanjaard die onlangs door de kiezers een nieuw mandaat als premier kreeg ?

Antwoord:

4. Muziek
Wie zingt het volgende nummer ? In Zaire.

Antwoord:

5. Sport
Deze lange wapper uit Oostende was een onverzettelijk berg vlees en voetbalverstand. Hij kreeg pas echt naam na zijn overstap op 26-jarige leeftijd van AS Oostende naar RSC Anderlecht. Hij speelde 6 jaar bij paars-wit en telde 21 caps voor de Rode Duivels toen hij in 1966 door een ongeluk uit het leven werd weggerukt. Welke voetballer zoeken we hier ?

Antwoord:

6. Oorlog
Geef de naam van de Duitse oorlogsmisdadiger die jarenlang de enige gevangene was in de Spandau gevangenis in Berlijn.

Antwoord:

7. Aardrijkskunde
We zoeken een republiek die 10 maal groter is dan België. De bevolking is overwegend rooms-katholiek. In het zuiden treft men er het bergland de Karpaten aan en de rivier de Wisla stroomt doorheen het ganse land. Welke republiek zoeken we ?

Antwoord:

8. Algemeen
Wat is de naam van het vlaggenschip van de internationale milieuorganisatie Greenpeace die in 1985, na 2 bomaanslagen door de Franse geheime dienst, in de haven van Auckland (Nieuw-Zeeland) is gezonken ?

Antwoord:

9. TV
Hoe noemt de animatiereeks die dagelijks op VTM wordt uitgezonden over de popjes : Strum, Bouncy, Amber, Carol, Denny en Pepper ? Net zoals de Teletubbies werd dit door de BBC gelanceerd met eveneens succes bij ons.

Antwoord:

10. Strips
Hoe noemt de stripfiguur van Kamagurka en Herr Seele ? Hij is een stoere bink met rechtopstaande kuif. Zijn voornaam is voldoende.

Antwoord:

11. Literatuur
Hoe luidt de familienaam van de 3 Engelse romanschrijfsters en dichteressen uit de 19' eeuw ? Een zeer bekend werk is "Wuthering Heights" oftewel "De woeste hoogte" van Emily.

Antwoord:

12. Varia
Hoe luidt het vijfde gebod van de 10 geboden die Mozes kreeg van Jahweh op de berg Sinaï ?

Antwoord:


Reeks 7

1. Geschiedenis
Welke nederige kapucijn, die in 1918 in elkaar zakte in de kerk terwijl hij zat te bidden, vertoonde bloedende wonden aan beide handen en voeten en aan zijn linkerzijde ? Hij vertoonde dus dezelfde wonden als Christus aan het kruis.

Antwoord:

2. Denksport
Een plank van 2.029 m moet in 3 gelijke stukken worden gezaagd. Als er 2 mm verloren gaat bij elke zaagsnede, hoe lang zal elk deel dan zijn ? Antwoorden in cm.

Antwoord:

3. Actueel
Hoe noemt het soloprogramma van Els De Schepper waarmee ze momenteel in Vlaanderen rondtoert ? In dit cabaretprogramma gaat ze met het publiek op zoek naar antwoorden op vragen die iedereen bezig houdt zoals "Wat kan je doen om jezelf te ontdekken ?".

Antwoord:

4. Muziek
Wie is de titel van de volgende song van Francis Lai ?

Antwoord:

5. Sport
Hoe noemt de Finse lange afstandloper die geboren werd in 1887 en overleed in 1973 ? Op de Olympische Spelen van Antwerpen in 1920 pakte hij zijn eerste gouden medaille nl op de 10.000 m. Hij kreeg de bijnaam "de lopende chronometer" omdat hij deze in de hand hield tijdens het lopen.

Antwoord:

6. Film
Wat is de echte naam van de man die de hoofdrol speelt in Crocodile Dundee ? Hij speelt een krokodillenjager met een charmante naïviteit en een eenvoudige wijsheid.

Antwoord:

7. Aardrijkskunde
We zoeken de naam van een rivier die ongeveer 170 km lang is en die ontspringt in de Lage Ardennen en uitmondt in de Moezel. Deze rivier vormt de grens tussen het Groothertogdom Luxemburg en Duitsland. Het toeristische dorpje Echternach ligt eveneens aan deze rivier.

Antwoord:

8. Algemeen
Wat is de naam van gewezen premier van Zweden die in 1986 in Stockholm door een onbekende in de rug werd geschoten na een bioscoopbezoek met zijn vrouw. Hij overleefde deze aanslag niet.

Antwoord:

9. TV
Hoe noemt de "leeuw" die op de Nederlands TV voor, tussen en na de reclameboodschappen op het scherm verschijnt ?

Antwoord:

10. Strips
Hoe noemt de stripfiguur op deze foto ? Zijn naam is tevens de naam van de strip.

Antwoord:

11. Koningshuis
Hoe luidt de voornaam van de huidige koning van Zweden ? Zijn echtgenote is koningin Sylvia.

Antwoord:

12. Varia
Welke Amerikaanse kunstenaar stierf op 58-jarige leeftijd na een hartaanval in 1987 ? Hij wordt de koning van de pop-art genoemd. Bekend zijn oa "De soepblikjes van Campbell". Beter dan wie ook, wist hij zijn persoonlijke publiciteit te verzorgen.

Antwoord:


Reeks 8

Wie staat er op de foto ?

1. 2.

3. 4.

5. 6.

7. 8.

9. 10.

11. 12.

13. 14.

15. 16.

17. 18.

19. 20.

21. 22.

Antwoord:

Reeks 9

1. Geschiedenis
Auguste Pinochet, over wie het de laatste tijd veel te doen was, kwam in 1973 aan de macht door een militaire staatsgreep. Wie was de toenmalige Chileense president die toen werd vermoord en wie hij opvolgde ?

Antwoord:

2. Denksport
Hoeveel kleine kubussen ontbreken er om de grote kubus te vervolledigen ?

Antwoord:

3. Actueel
Wat is de naam van de opvolger van Bernard Theofiel Waeterslaeghers, de restauranthouder uit "FC De Kampioenen" ? Deze antiquair wordt gespeeld door Jaak Van Assche.

Antwoord:

4. Literatuur
Wie was de oorspronkelijke auteur van het boek "Michaël Strogoff" ? Dit boek werd uitgegeven in 1876.

Antwoord:

5. Sport
Welke voetbalclub won het eerst WK voor clubs door in de finale te winnen na strafschoppen tegen hun concurrent Vasco Da Gama ?

Antwoord:

6. Film
De film "Butch Cassidy and the Sundance Kid" uit 1969 is een komische western, gebaseerd op het leven van een paar legendarische nonchalante bandieten. Paul Newman speelde de rol van "Butch Cassidy". Wie speelde de rol van "Sundance Kid" ?

Antwoord:

7. Aardrijkskunde
Welke gemeente die door het Verdrag van Versailles in 1919 aan België werd toegevoegd, ligt in de provincie Luik aan de Duitse grens. In de ereklasse handbal bij de mannen komt hun ploeg sterk voor de dag.

Antwoord:

8. Algemeen
Bij de vrouwen produceren de eierstokken de hormonen progesteron en oestrogeen. Welke hormonen worden bij de mannen door de teelballen geproduceerd ?.

Antwoord:

9. TV
Wie is sinds jaar en dag de stem van onze nationale trots Musti, het gekke TV-katje ?

Antwoord:

10. Kunst
Wat is de naam van dit beroemd schilderij, geschilderd door Vincent Van Gogh ?

Antwoord:

11. Koningshuis
Hoe kennen we de koningin/weduwe van de overleden Jordaanse koning Hoessein ? Haar echte naam is Liza Halaby.

Antwoord:

12. Varia
Geef de geboortestad van Jozef De Veuster.

Antwoord:

Reeks 10

1. Geschiedenis
Welke Amerikaanse Nobelprijswinnaar ontwierp na WO II een groots opgezet hulpprogramma om het naoorlogse Europa financieel te helpen bij de wederopbouw ?

Antwoord:

2. Denksport
Welk getal komt er op de plaats van het vraagteken ?

Antwoord:

3. Actueel
Wat is de naam van de 46-jarige vleesbaron uit Destelbergen die op 25 februari op de veemarkt van het Waalse Ciney werd opgepakt en in beschuldiging werd gesteld als de vermeende opdrachtgever voor de moord op veearts Karel Van Noppen ?

Antwoord:

4. Muziek
Wie zingt het volgende nummer ? Black Betty.

Antwoord:

5. Sport
Wat is de naam van de ploeg waarmee 1 van onze beste Belgische basketbalspelers nl Jean-Marc Jaumin, dit jaar de finale bereikte in de Koracbeker ? Deze finale wordt volgende week in een heen- en terugwedstrijd afgewerkt.

Antwoord:

6. Kunst
Welke Franse schilder maakte heel wat werken door het schilderen van fruit ? "Perziken en Peren" en "Gordijn, kruik en compoteschaal" zijn hier een bewijs van.

Antwoord:

7. Film
Manhattan wordt onveilig gemaakt door een killer. Politieagent Denzel Washington, die bedlegerig is, wil toch de moordenaar klissen. Zijn partner moet hem daarbij helpen. Met behulp van een computer en een zendertje vertelt hij haar precies wat ze moet doen. Geef de titel van deze bloedstollende en bijzonder spannende thriller.

Antwoord:

8. Aardrijkskunde
Welke zee ligt in het zuidwesten/westen van Azië en is de grootste binnenzee ter wereld ? Er monden er verschillende rivieren in uit waarvan de watertoevoer door dammen en stuwmeren is afgenomen.

Antwoord:

9. Algemeen
Wie is de huidige federale minister van arbeid ?

Antwoord:

10. TV
Onder welke naam kennen we Angela Landsbury in de detectivereeks "Muder she wrote" op NED 1 ?

Antwoord:

11. Strips
De zeer populaire TV-serie "FC DE Kampioenen" werd in 1997 een stripverhaal. Wie is de geestelijke vader die voor het scenario en de tekeningen zorgt ?

Antwoord:

12. Varia
Hoe noemde de Franse "staatsvijand nummer 1" die in november 1979 in zijn auto, na een vlucht van 18 maanden, door de politie werd doodgeschoten ?

Antwoord: