Kwis1999

Reeks 1


1. Aardrijkskunde
Welke Belgische provincie is de enige die aan 3 landen grenst ?

Antwoord:

2. Denksport
Hoeveel liter water gaat er in een zwembadje van 3 bij 4 m, met een diepte van 2 m als we het volledig met water vullen ?

Antwoord:

3. Strips
Geef de voornaam van de zoon van Madame Pheip en Philemon Pheip uit de strips van Nero.

Antwoord:

4. Muziek
Wie zingt het volgende nummer ? I don't like Mondays.

Antwoord:

5. WK Voetbal
Geef de naam van de meest opvallendste doelman van de wereldbeker. Hij verdedigde het doel van Paraguay en probeerde op alle mogelijk manieren in de schijnwerpers te komen zoals : het nemen van vrijschoppen, in de aanval trekken bij hoekschoppen en vooral door te provoceren.

Antwoord:

6. Film
Kate Winslet en Leonardo Di Caprio werden wereldberoemd door het spelen van de hoofdrollen in de film "Titanic". Wij vragen de voornaam van het personage gespeeld door Leonardo Di Caprio.

Antwoord:

7. Woordenschat
Wat is de verzamelnaam voor "in het open water zwevende, microscopisch kleine, dierlijke en plantaardige organismen" ?

Antwoord:

8. Algemeen
Hoe noemt de huidige Vlaamse minister van onderwijs ?

Antwoord:

9. Koningshuis
Geef de volledige naam van de 33-jarige gelukkige die deze zomer in het huwelijk zal treden met Prins Edward, de jongste zoon van Koningin Elisabeth en Prins Philip van Engeland.

Antwoord:

10. Actueel
Hoe heet het nieuwste krasspel van de Nationale Loterij ? Deze nieuwe formule waarbij men maandelijks een vast bedrag ontvangt, doet het steeds beter en beter bij het publiek.

Antwoord:

11. Oorlog
Wat betekende of voor wat staat de samenvoeging van de lettergroepen "Gestapo" ?

Antwoord:

12. TV
Geef de familienaam van het gezin uit de reeks "Happy Days", bij wie de Fonz een flat huurt.

Antwoord:

13. Geschiedenis
Hoe noemt de koning van Judea, op wiens bevel te Bethlehem en omgeving, alle jongetjes onder de 2 jaar werden vermoord ? Dit in de hoop dat het gevreesde, aangekondigde jongetje - Jezus dus - 1 van de slachtoffers zou zijn.

Antwoord:

14. Sport
Tijdens de laatste editie van de Ronde van Vlaanderen maakten we een verbluffend sterke Johan Museeuw mee. Voor de rest van het deelnemersveld zat er niks anders op dan te strijden voor de dichtste ereplaats. Wie behaalde de tweede plaats na een "outstanding" Museeuw ?

Antwoord:

15. Varia
Hoe noemt men in Nederland een militaire politieorganisatie of de gendarmerie ?

Antwoord:


Reeks 2

1. Aardrijkskunde
In 1902 werd een eiland in de Caribische Zee, behorend tot de Kleine Antillen, geteisterd door de uitbarsting van de vulkaan Mont Pelée. De stad St-Pierre werd geheel verwoest en op 1 persoon na, kwamen alle 30.000 inwoners om het leven. Die ene persoon was een gevangene, opgesloten in een betonnen bunker. Welk eiland zoeken we ?

Antwoord:

2. Denksport
U ziet 3 rechthoeken met een figuurtje erin. De bedoeling is dat u uit de 4 figuren ernaast dat kiest, wat het best past om de reeks voort te zetten.

Antwoord:

3. Strips
Geef de voornaam van de zoon van Hagar De Verschrikkelijke.

Antwoord:

4. Muziek
Van welke groep maakten Tienne Berghmans en Karel Theys vroeger deel uit ?

Antwoord:

5. WK Voetbal
Argentinië wist zich gemakkelijk te plaatsen voor de tweede ronde. Ook in de tweede ronde trokken ze aan het langste eind. Welk land versloegen ze na strafschoppen ?

Antwoord:

6. Film
Jack is een agressieve boer zonder respect voor zijn vrouw. Als hij 2 jaar na de Amerikaanse Burgeroorlog terug naar huis keert, is hij nu een gevoelige, vriendelijke charmeur. Is hij wel de echte Jack of wordt de inmiddels hertrouwde Laurel op alle mogelijke manieren op het verkeerde been gezet ? Geef de titel van dit emotioneel drama met Richard Gere en Jodie Foster in de hoofdrollen.

Antwoord:

7. Woordenschat
Hoe noemt men met 1 woord de vorming van koolhydraten (suikers) in planten ? Dit gebeurt door de inwerking van het licht op het bladgroen.

Antwoord:

8. Algemeen
Hoe noemt de Palestijnse fundamentalistische organisatie opgericht door sjeik Ahmed Yassin, die door middel van aanslagen poogt de Palestijnse idealen te realiseren ?

Antwoord:

9. Koningshuis
Welke nationaliteit had onze Koningin Astrid ? Ze was gehuwd met Koning Leopold III en kwam om het leven in een auto-ongeluk in Kussnacht.

Antwoord:

10. Actueel
Wat is de naam van de Duitse firma waar een grove fout gebeurde, met de dood van 2 pasgeborenen tot gevolg ? Ze kregen per vergissing kaliumchloride toegediend ipv een suikeroplossing.

Antwoord:

11. Oorlog
Tussen 1940 en 1941 voerde Adolf Hitler een aanhoudende bommencampagne tegen Groot-Brittannië. Onder welke oorlogsbenaming is deze actie beter bekend ?

Antwoord:

12. TV
Chris Van Den Durpel speelt heel wat typetjes. Wat is de volledige naam van de redder aan onze Belgische kust ? En deze vraag is echt geen graptje !

Antwoord:

13. Geschiedenis
Hoe heette de Britse officier die in Zuid-Afrika keurtroepen trainde tijdens de boerenopstand ? Later schreef hij zijn trainingsmethodes neer voor het gebruik bij jongeren. Hieruit is het scoutisme ontstaan. Hij werd tevens uitgeroepen tot de eerste leider der padvinders.

Antwoord:

14. Sport
Volgens echte sportkenners zullen we nooit nog een Eddy Merckx kennen, de beste wielrenner aller tijden. Toch hebben we in de Belgische sport opnieuw een Eddy Merckx op hoog niveau ! In welke sporttak is dit ?

Antwoord:

15. Varia
Jacques-Yves Cousteau overleed op 25 juni 1997 te Parijs. Hij was de pionier van het oceanografisch onderzoekingswerk en nam verscheidene onderwaterfilms op. Zijn boot was een omgebouwde mijnenveger. Wat was de naam van deze boot ?

Antwoord:


Reeks 3

1. Aardrijkskunde
Welke berg wordt door de Zwitsers "De Maagd" genoemd omdat hij altijd bedekt is met maagdelijke, witte sneeuw ? Hij is 4156m hoog en ligt in de buurt van Interlaken.

Antwoord:

2. Denksport
Welke bekende Vlaming of BV houdt zich verscholen achter de naam Lub Raampjes ?

Antwoord:

3. Strips
Hoe noemt de plaats/streek waar de burcht van Koning Arthur is gevestigd, uit de albums van de Rode Ridder ?

Antwoord:

4. Muziek
Wie zingt het volgende nummer ? Ballroom blitz.

Antwoord:

5. WK Voetbal
Tijdens de wereldbeker overleed de co-voorzitter van het organiserend comité. In de daaropvolgende wedstrijden werd daarom steeds een minuut stilte gehouden. Geef de naam van deze persoon die van 1972 tot 1984 voorzitter was van de Franse voetbalbond.

Antwoord:

6. Film
Geef de titel van het sociaal drama waarin een Amerikaans student tijdens een reis in Turkije tot 4 jaar gevangenisstraf wordt veroordeeld wegens het bezit van een kleine hoeveelheid hasj. De directeur van die gevangenis voert er een terreurbewind. Brad Davis en Bo Hopkins zijn de bekendste acteurs in deze film.

Antwoord:

7. Woordenschat
Hoe noemt men de verduistering van hemellichamen bijvb van de zon of van de maan ?

Antwoord:

8. Algemeen
Welke Latijnse woorden gebruikt de paus bij het geven van de zegen op feestdagen en bij bijzondere aangelegenheden ? De vertaling betekent letterlijk "voor de stad Rome en voor de wereld".

Antwoord:

9. Koningshuis
Geef de voornaam van de vader van Koningin Beatrix van Nederland. Hij is de echtgenoot van hun vorige koningin Juliana.

Antwoord:

10. Actueel
De stroming van "Bekende Vlamingen" naar de politiek is niet meer bij te houden. Bij de eerstvolgende verkiezingen, dit jaar nog, zal u dit wel merken. Wanneer zijn deze eerstvolgende verkiezingen voorzien ? Antwoorden in dag en maand.

Antwoord:

11. Oorlog
Wie wordt de vader van de atoombom genoemd ? De atoombom ontleent haar enorme kracht aan een kettingreactie, die tot stand komt wanneer voldoende verrijkt uranium wordt samengevoegd.

Antwoord:

12. TV
Hoe noemt de vrouw van Nand Buyl ? Zij tweeën speelden samen in "Schipper naast Mathilde", 1 van de eerste Vlaamse TV-series.

Antwoord:

13. Geschiedenis
Hoe noemt de monumentale poort, gebouwd in 1788, die deel uitmaakte van de Berlijnse Muur ? Het bouwwerk is 65.5 m breed, 26 m hoog, met bovenop een vierspan met strijdwagen met daarin de godin van de overwinning.

Antwoord:

14. Sport
De strijd tussen Everts en Tortelli bij de kwartliters motorcross, groeide uit tot een adembenemend duel waarin onze landgenoot pas in de laatste grandprix, nl die van Griekenland, de duimen moest leggen. Wat is de nationaliteit van de nieuwe wereldkampioen ?

Antwoord:

15. Varia
Geef de volledige naam van het irritante elfje dat samen met Peter Pan, in de gelijknamige film, de kamer van Wendy en haar broertjes binnenvliegt. Dit is meteen de start van een verhaal vol magie en avontuur.

Antwoord:


Reeks 4

Wie staat er op de foto ?

1. 2.

3. 4.

5. 6.

7. 8.

9. 10.

11. 12.

13. 14.

15. 16.

17. 18.

19. 20.

21. 22.

23. 24.

25. 26.

27. 28.

29. 30.

Antwoord:

Reeks 5

1. Aardrijkskunde
Zwitserland telt 5 buurlanden. Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Italië zijn er 4. Geeft het ontbrekende.

Antwoord:

2. Denksport
Cryptische omschrijving en de oplossing bestaat uit 11 letters : "In het donker tijdens mijn slaap kom ik een vrouwelijk dier tegen". Geef de oplossing.

Antwoord:

3. Strips
Het eerste Suske en Wiske album is "Het eiland Amoras". Hiervoor verscheen Wiske in De Nieuwe Standaard met een ander vriendje. Hoe noemde haar vorig vriendje ?

Antwoord:

4. Muziek
Wie zingt het volgende nummer ? After the love has gone.

Antwoord:

5. WK Voetbal
In welke stad behaalden onze Rode Duivels een 2-2 gelijkspel tegen Mexico ?

Antwoord:

6. Film
Door welke film, waarin ze door haar schaarse kledij een storm van protest uitlokte, werd de dit jaar overleden actrice Maureen O'Sullivan - tevens de moeder van Mia Farrow - wereldberoemd ?

Antwoord:

7. Woordenschat
Hoe noemt de plaats van waaruit een aardbeving zich schijnt te verbreiden ?

Antwoord:

8. Algemeen
Hoe noemt de architect die vooral werkzaam was in Barcelona en die in 1926 bij een ongeluk om het leven kwam ? Zijn hoofdwerk, die hij zelf niet kon afmaken, was "De kerk van de Heilig Familie" (Sagrada Familia).

Antwoord:

9. Koningshuis
Welk lid van het Belgisch Koningshuis werd in december 98 moeder van een dochter, Alexandra Leopoldine genaamd ? Geef haar voornaam.

Antwoord:

10. Actueel
Op 1 januari 1999 vierde Cuba de verjaardag van het revolutionaire tijdperk, dat indertijd begon met de vlucht van dictator Batista naar de Dominicaanse Republiek. De hoeveelste verjaardag was de herdenking van dit jaar ?

Antwoord:

11. Oorlog
Op 12 maart 1938 bestaat Oostenrijk niet langer als onafhankelijke staat. De Duitsers zijn nl onder het bewind van Adolf Hitler binnengevallen en hebben Oostenrijk bij Duitsland toegevoegd. Hoe wordt deze gebeurtenis met 1 Duits woord genoemd ?

Antwoord:

12. TV
Hoe heet in de komische, Britse reeks 'Keeping up appearances" oftewel "Schone schijn" de zoon van Hyacint Bucket met zijn voornaam ? Hij is homo, nooit te zien, enkel aanwezig tijdens een telefoongesprek en heeft steeds geld nodig.

Antwoord:

13. Geschiedenis
Hoe heette de staatsgevangenis in Parijs die een symbool was van de koninklijke willekeur en die in 1789 door de revolutionairen werd gesloopt ? De inneming ervan wordt beschouwd als het begin van de Franse Revolutie.

Antwoord:

14. Sport
Tijdens de Olympische Winterspelen van vorig jaar in het Japanse Nagano, behaalde Bart Veldkamp brons op de 5000 m. Dit was het eerste Belgisch eremetaal sinds 50 jaar op de winterspelen. Wie won deze 5000 m in een nieuw wereldrecord en zou daarna ook nog de 10000 m winnen in eveneens een wereldrecordtijd ?

Antwoord:

15. Varia
Hoe noemt het Belgisch dorpje dat er prat op gaat het geboortedorp te zijn van een zeer bekende detective nl Hercule Poirot ? Deze detective duikt regelmatig op in de werken van Agatha Christie.

Antwoord:

Reeks 6

1. Aardrijkskunde
Van welk land is Paramaribo de hoofdstad ?

Antwoord:

2. Denksport
In een confectiebedrijf werken 540 mensen. Het aantal vrouwen in dit bedrijf is 4/5 van het aantal mannen. Hoeveel vrouwen werken er in dit bedrijf ?

Antwoord:

3. Strips
Wat is de naam van de o zo domme hond uit de strips van Lucky Luke ?

Antwoord:

4. Muziek
Geef de voornaam van de enige dochter van de Vlaamse zanger Johan Verminnen.

Antwoord:

5. WK Voetbal
In de halve finale zag het er op een bepaald moment niet goed uit voor de Fransen, nadat Davor Suker Kroatië op voorsprong had gebracht. Welke Fransman zorgde in zijn ééntje voor de ommekeer ?

Antwoord:

6. Film
Tom Hanks speelt de mannelijke hoofdrol in de nieuwe komedie "You got mail". Wie speelt hierin de vrouwelijke hoofdrol ?

Antwoord:

7. Woordenschat
Geef de medische term voor hersenvliesontsteking.

Antwoord:

8. Algemeen
John Fitzgerald Kennedy, aan wiens presidentsschap er een bruut einde kwam in 1963 toen hij in Dallas werd vermoord, was de 35' president van de Verenigde Staten. De hoeveelste is Bill Clinton ?

Antwoord:

9. Koningshuis
Geef de voornaam van de kroonprins van Luxemburg.

Antwoord:

10. Actueel
Eind volgende maand gaat de gouverneur van de Nationale Bank, Fons Verplaetse, op pensioen. Wie werd onlangs voorgedragen als opvolger, dus als nieuwe gouverneur ?

Antwoord:

11. Oorlog
Hoe noemt het plaatsje waar gedurende 70 dagen in het Amerikaanse Zuid-Dakota in 1873 een slag plaatsvond tussen indianenactivisten en de Amerikaanse regering ? De Indianen bezetten er een reservaat als protest tegen het niet naleven van gesloten verdragen.

Antwoord:

12. TV
Hoe luidt de meisjes familienaam van Pamela uit de serie "Dallas" ? Deze rol wordt gespeeld door Victoria Principal.

Antwoord:

13. Geschiedenis
Welke naam gaf men in de Middeleeuwen aan de zeer besmettelijke ziekte de pest ? Deze ziekte heerste vooral van 1347 tot 1352.

Antwoord:

14. Sport
De Amerikaanse zwemmer Mark Spitz won 7 gouden medailles tijdens 1 en dezelfde Olympische Spelen. Elk van deze 7 medailles won hij met een nieuw wereldrecord. Waar vonden deze Spelen bij toen hij deze onevenaarbare klus klaarde ?

Antwoord:

15. Varia
In 1947 stortte in New Mexico een "UFO" neer, vlak nabij een woestijnstadje. De CIA en FBI waren onmiddellijk ter plaatse en bergden het wrak zodat het nooit meer in het openbaar werd gezien. Hoe noemt het stadje waar dit onopgelost mysterie plaatsvond ?

Antwoord:


Reeks 7

Deze reeks is een Eurosong-reeks. U krijgt 30 deelnemers van Eurosong te horen. Sommige wonnen, anderen dan weer niet. Soms werden de niet-winnende liedjes zelfs grotere hits dan dat deuntje dat won. In ieder geval u mag ons de 30 uitvoerders geven. Om uw taak ietsje te verlichten krijgt u een lijst van 40 zangers/zangeressen/groepen die ooit hebben deelgenomen. In die lijst van 40 staan die 30 uitvoerders die u nu te horen krijgt en die u ons dan ook mag geven.

Antwoord:

Reeks 8

1. Aardrijkskunde
Hoe noemt men de Belgische rivier die ontspringt te Passendale de die ergens tussen Dentergem en Wielsbeke uitmondt in de Leie ?

Antwoord:

2. Denksport
Welk beroep oefent "Sege Frismuil" uit ?

Antwoord:

3. Strips
Wat is de naam van de gemeente waar de strips van Urbanus zich afspelen ?

Antwoord:

4. Muziek
Hoe heten de motten uit het liedje "Twee motten" van Dorus ?

Antwoord:

5. WK Voetbal
In de eerste ronde van de Wereldbeker werden de landen onderverdeeld in 8 groepen van 4 landen. Zo kwamen onze Belgen terecht in een poule met Nederland, Mexico en Zuid-Korea. Een andere groep bestond uit Engeland en Roemenië. Welke 2 landen vervolmaakten deze groep ?

Antwoord:

6. Film
Hoe noemt het romantisch oorlogsdrama uit 1943 met Humphrey Bogart in de rol van "Rick" en Ingrid Bergman als de onvergetelijke "Ilsa" ?

Antwoord:

7. Woordenschat
Hoe noemt men de dans van Caraïbische oorsprong waarbij de dansers, achterover buigend met hun rug zo dicht mogelijk bij de grond, onder een lat doordansen ?

Antwoord:

8. Algemeen
Ongeveer midden de jaren '80, hadden er in ons landje heel wat bomaanslagen plaats. Deze werden opgeëist door de "Cellules Communistes Combattants" ofwel de CCC. Wie was de leider van deze bende ? Hij zit ondertussen reeds een tiental jaar opgesloten.

Antwoord:

9. Koningshuis
Hoeveel kinderen had Leopold III, Koning der Belgen van 1934 tot 1951, uit zijn beide huwelijken ?

Antwoord:

10. Actueel
U bent gaan winkelen en aan de kassa moet je exact 5000 BEF betalen. Hoeveel zou het bedrag zijn als u nu reeds in euro hoefde te betalen ?

Antwoord:

11. Oorlog
Welke toekomstige Oostenrijkse koning werd samen met zijn vrouw in Sarajevo in 1914 door een Bosniër vermoord ? Servië kreeg echter de schuld en Oostenrijk-Hongarije viel hen daarvoor aan. Meteen was wereldoorlog I begonnen. Geef zijn voornaam.

Antwoord:

12. TV
Wat is de naam van de nieuwe Vlaamse komische reeks op VTM ? Iedereen kent er iedereen en de mensen lopen er elkaar dagelijks tegen het lijf. Martin is en sjoemelaar, zijn vrouw ligt al 20 jaar te bed en zijn zoon Eddy wordt misschien de nieuwe wereldkampioen.

Antwoord:

13. Geschiedenis
Hoe luidt de benaming van het stroomgebied van de rivieren de Eufraat en de Tigris, waar zich in de Oudheid grote beschavingen ontwikkelden. Het wordt ook wel Tweestromenland genoemd.

Antwoord:

14. Sport
Wie won de Formule I wedstrijd in Franchorchamps waar de regen voor een brokkenkoers zorgde ? Bij de start alleen al crashten 13 bolides.

Antwoord:

15. Varia
Geef 1 van de 2 familienamen van het gangsterduo "Bonnie en Clyde" die 12 moorden pleegden in de Verenigde Staten, er vele banken en benzinestations overvielen en in 1934 door Texas Rangers werden vermoord in een hinderlaag.

Antwoord:

Reeks 9

1. Aardrijkskunde
Hoe noemt de vulkaan in de Verenigde Staten van Amerika in het zuidwesten van de staat Washington, die op 18 mei 1980 een spectaculaire uitbarsting kende na jaren van stilzwijgen ? Bij deze uitbarsting kwamen 60 mensen om het leven en werd de top van de vulkaan ingekort met ongeveer 400 meter.

Antwoord:

2. Denksport
Marie gebruikt voor haar uitgaven de Protonkaart. Op maandag geeft ze 126 fr uit, op dinsdag de helft van op donderdag maar op woensdag kan ze niet betalen omdat het saldo daar ontoereikend voor is. Bijgevolg laadt ze haar kaart die woensdag opnieuw op voor 2000 fr. Op vrijdag betaalt ze 463 fr, op zaterdag 64 fr en op zondag 332 fr. Bereken het bedrag dat ze op donderdag betaalt, als u weet dat ze die week 1450 fr met haar Protonkaart heeft uitgegeven.

Antwoord:

3. Strips
Geef de naam van de politiecommissaris uit de strips Kiekeboe.

Antwoord:

4. Muziek
Wie zingt het volgende nummer ? Everlasting love.

Antwoord:

5. WK Voetbal
Hoe luidt de naam van de speler die tijdens dit WK menig tegenstrever verraste met een nieuwe dribbelbeweging nl de bal klemmen tussen beide voeten en zo over de benen van de tegenstrever springen ?

Antwoord:

6. Film
Kurt Russell en Sylvester Stallone, 2 agenten die elk op hun eigenzinnige manier gangsters achter de tralies steken, worden erin geluisd en belanden zelf in de gevangenis tussen de criminelen die ze zelf hielpen oppakken. De enige manier voor hen om in leven te blijven is te ontsnappen. Wat is de titel van deze actiefilm vol spanning en geweld ?

Antwoord:

7. Woordenschat
Wat is de naam van een nep- of pseudo-geneesmiddel dat geen werkzame bestanddelen bevat, maar enkel een psychische verbetering bij de zieke tot stand brengt ?

Antwoord:

8. Algemeen
Voor welke woorden staan de letters GSM ?

Antwoord:

9. Koningshuis
Hoe noemt de Amerikaanse vrouw die tweemaal was gescheiden en waarvoor Koning Edward VIII van Engeland zijn troon liet staan ? Hij had haar leren kennen tijdens een cruise op de Adriatische Zee.

Antwoord:

10. Actueel
14 dagen terug zaten duizenden mensen vol spanning voor hun TV-toestel voor de ontknoping van "De mol". Uiteindelijk zou Magda ontmaskert worden als de mol en niet haar laatste medekandidaten Hugo en Mon. Wat is de familienaam van Magda ?

Antwoord:

11. Oorlog
Op 6 juni 1944 landden duizenden Amerikaanse, Britse, Australische en Canadese troepen op de stranden van Normandië. Ieder strand had een codenaam zoals Sword, Juno en Gold. Geef de 2 ontbrekende en tevens veruit bekendste.

Antwoord:

12. TV
Wie is de fictieve schilder van "The fallen Madonna with the big boopies" uit de komische TV-serie "Allo Allo" ?

Antwoord:

13. Geschiedenis
Hoe noemt de broer van Prometheus die door Zeus werd veroordeeld om de wereld op zijn schouders te dragen ?

Antwoord:

14. Sport
Welke ploeg werd voorde zesde opeenvolgende keer landskampioen handbal bij de mannen ?

Antwoord:

15. Varia
25 jaar huwelijk noemt men zilver, 50 jaar is goud, 60 is diamant, 70 is platina. Welke benaming geeft men aan een huwelijksverjaardag van 15 jaar ?

Antwoord:


Reeks 10

1. Aardrijkskunde
Welk land is op deze kaart zwart gekleurd ?

Antwoord:

2. Denksport
Wat is het volgende getal in deze reeks : 4-19-38-68-136-196-392- ?

Antwoord:

3. Strips
Een heel oude strip is wel deze van Dees Dubbel en Cesar. Dees Dubbel woonde samen met zijn zus. Geef de voornaam van deze charmante dame.

Antwoord:

4. Muziek
Wie zingt het volgende nummer ? How much is the fish.

Antwoord:

5. WK Voetbal
Wat was de uitslag van de wedstrijd Italië - Chili ?

Antwoord:

6. Film
Geef de titel van 1 van de grootste filmklassiekers. Wanneer een man bij de Russische Revolutie betrokken geraakt, dreigt hij zijn enige echte liefde te verliezen. De rol van die enige echte liefde wordt vertolkt door Julie Christie, de rol van het hoofdpersonage door Omar Sharif.

Antwoord:

7. Woordenschat
Hoe noemt men in een medische term de tijd tussen het tot stand komen van de besmetting en het optreden van de eerste ziekteverschijnselen ?

Antwoord:

8. Algemeen
Op welke datum (dag-maand-jaar) begint het nieuwe millennium ?

Antwoord:

9. Koningshuis
Het koningshuis van België noemt Saksen Coburg, dit van Nederland is Oranje Nassau. Hoe noemt het koningshuis van Spanje ?

Antwoord:

10. Actueel
Hoe noemen de bossen waar ze een illegaal slotklooster aan het bouwen zijn ? De werken aan het slotklooster van de Monialen van Bethlehem en Marie ten Hemel zijn reeds ver gevorderd, maar de kans dat er straks alleen een open plek overblijft is zeer groot.

Antwoord:

11. Oorlog
Het Ardennenoffensief in de winter van 1944 was de laatste stuiptrekking van Adolf Hitler. Dit offensief wordt ook genoemd naar de Duitse generaal die de troepen aanvoerde. Wat is diens naam ?

Antwoord:

12. TV
Will Smith scoort momenteel goed met zijn single "Miami". Maar in welke komische serie op VT4 is hij de absolute spilfiguur ?

Antwoord:

13. Geschiedenis
Welke Vlaamse graaf koos rond 1340 in een conflict tussen de Franse en de Engelse koning partij voor Engeland ? Hij werd vermoord te Gent. Graag zijn volledige naam.

Antwoord:

14. Sport
Wat is de naam van de eerste zwarte tennisspeler die Wimbledon won ? Dit was in 1975. Hij is ondertussen overleden na een HIV-besmetting bij een bloedtransfusie tijdens een hartoperatie.

Antwoord:

15. Varia
Geef de naam van de Vlaamse schrijver van oa "De kapellekensbaan".

Antwoord: